TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A Népszava szerint azért állítják le a kormánylapot, hogy helyet csináljanak a hamarosan ismét kormánylapként újrainduló Magyar Nemzetnek. Ugyanazt fogják tudni, felesleges belőlük kettő.

A pletykák igazak, újraindul a Magyar Nemzet, de ezzel párhuzamosan megszűnik a Magyar Idők, értesült a Népszava. Mint a lap forrása fogalmazott,

„a politikai napilapok piaca olyan kicsi Magyarországon, hogy nem lenne semmi értelme megtartani a Magyar Időket”

- hiszen a Magyar Nemzet az újraindítástól ismét a kormány házi lapja lesz, ugyanúgy, ahogy a 2015-ös G-nap előtt volt. A két újság így pontosan ugyanazt tudná, egymás riválisaivá válnának, ennek pedig nincs értelme, hiszen nem életszerű, hogy egy kormánypárti előfizető kétszer is kiadjon pénzt közel ugyanazért a tartalomért. A régebbi lap újraindítása, és az újabb bezárása melletti érv az is, hogy a Magyar Nemzet még mindig sokkal erősebb brand, mint a hajdani Napi Gazdaságból átgyúrt Magyar Idők.

A hvg.hu korábban azt írta, a Magyar Nemzet augusztus 25-én, vagyis éppen az 1938-as alapításának 80. évfordulóján indulhat újra, és az ATV-nek nyilatkozva erről beszélt Harrach Péter is. A Népszava forrása szerint ugyanakkor kétséges, hogy ilyen rövid idő alatt újra lehet építeni a szerkesztőséget, de a lap "valamikor ősszel" biztos elindul. Pláne, hogy nagyon azért nem kell vadászgatni az újságírókat, a Magyar Nemzet munkatársai várhatóan a Magyar Idők mostani dolgozói lesznek.

A Magyar Nemzet az április 8.-i választások után két nappal szűnt meg. A lapot mások mellett meg akarta menteni Ungár Péter LMP-s képviselő is, aki megtette rá a vételi ajánlatát Simicska Lajosnak, erre azonban a tulajdonos nemet mondott, mert - a hozzá közel állók által hangoztatott narratíva szerint - meg akarta akadályozni, hogy a lap „a Fideszhez kerüljön”, hiszen Ungár anyja Schmidt Mária. A Magyar Nemzet végül mégiscsak a nagyobbik kormánypárthoz került, amikor Simicska eladta cégei zömét bizalmasának, az Orbán Viktorral is jó viszonyt ápoló Nyerges Zsoltnak, a csomagban az összes médiaérdekeltségével.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.