2018. augusztus 7. 08:56
mfor.hu

A Népszava szerint azért állítják le a kormánylapot, hogy helyet csináljanak a hamarosan ismét kormánylapként újrainduló Magyar Nemzetnek. Ugyanazt fogják tudni, felesleges belőlük kettő.

A pletykák igazak, újraindul a Magyar Nemzet, de ezzel párhuzamosan megszűnik a Magyar Idők, értesült a Népszava. Mint a lap forrása fogalmazott,

„a politikai napilapok piaca olyan kicsi Magyarországon, hogy nem lenne semmi értelme megtartani a Magyar Időket”

- hiszen a Magyar Nemzet az újraindítástól ismét a kormány házi lapja lesz, ugyanúgy, ahogy a 2015-ös G-nap előtt volt. A két újság így pontosan ugyanazt tudná, egymás riválisaivá válnának, ennek pedig nincs értelme, hiszen nem életszerű, hogy egy kormánypárti előfizető kétszer is kiadjon pénzt közel ugyanazért a tartalomért. A régebbi lap újraindítása, és az újabb bezárása melletti érv az is, hogy a Magyar Nemzet még mindig sokkal erősebb brand, mint a hajdani Napi Gazdaságból átgyúrt Magyar Idők.

A hvg.hu korábban azt írta, a Magyar Nemzet augusztus 25-én, vagyis éppen az 1938-as alapításának 80. évfordulóján indulhat újra, és az ATV-nek nyilatkozva erről beszélt Harrach Péter is. A Népszava forrása szerint ugyanakkor kétséges, hogy ilyen rövid idő alatt újra lehet építeni a szerkesztőséget, de a lap "valamikor ősszel" biztos elindul. Pláne, hogy nagyon azért nem kell vadászgatni az újságírókat, a Magyar Nemzet munkatársai várhatóan a Magyar Idők mostani dolgozói lesznek.

A Magyar Nemzet az április 8.-i választások után két nappal szűnt meg. A lapot mások mellett meg akarta menteni Ungár Péter LMP-s képviselő is, aki megtette rá a vételi ajánlatát Simicska Lajosnak, erre azonban a tulajdonos nemet mondott, mert - a hozzá közel állók által hangoztatott narratíva szerint - meg akarta akadályozni, hogy a lap „a Fideszhez kerüljön”, hiszen Ungár anyja Schmidt Mária. A Magyar Nemzet végül mégiscsak a nagyobbik kormánypárthoz került, amikor Simicska eladta cégei zömét bizalmasának, az Orbán Viktorral is jó viszonyt ápoló Nyerges Zsoltnak, a csomagban az összes médiaérdekeltségével.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés