2020. február 20. 09:05
mfor.hu

A 30. évébe lépett baloldali irodalmi és társadalmi lap az olvasóit kéri adakozásra, hogy továbbra is működni tudjon.

A cikk eredetileg a Média1-en jelent meg.

Az Ezredvég című baloldali irodalmi és társadalmi folyóirat 1991 óta jelenik meg, egy ideje már csak kéthavonta. A lap Facebook-oldalán közzétett egy posztot, amelyben az olvasóit arra kéri, hogy támogassák a folyóirat kiadását végző Ezredvég Alapítványt, különben megszűnik a kiadvány.

„Az ez évben 30. évfolyamába lépett folyóiratunk igen súlyos anyagi helyzetben van, mely a folyóirat megszűnésével fenyeget. Az utóbbi években megszűntek a pályázati lehetőségek, egyetlen rendszeres támogatónk a Gábor Andor Írói Jutalomdíj. A személyi jövedelemadóból felajánlható 1%-os támogatásból a tizenöt évvel ezelőtti 500 ezer forinttal szemben 2019-ben mindössze 110.816 forint folyt be. A Magyar Posta díjszabása számunkra ismételten kedvezőtlenül változott, a folyóirat terjedelmének esetleges csökkentése nem jelentene számunkra megtakarítást. Ugyanez érvényes a nyomdaköltségre is.(…) Az előfizetői díjakból és az eladott példányokból származó bevétel természetesen fontos forrás, de csak igen csekély mértékben járul hozzá a kiadásokhoz.”

Az Ezredvég jelezte továbbá, hogy a lap szerkesztői és szerzői közül sokan most is önkéntesen, honorárium nélkül dolgoznak már a folyóiratnak.

Az Ezredvég Alapítvány jelezte, hogy idén is fogadni tud 1 százalékos SZJA-felajánlásokat (adószámuk ehhez: 19656874-2-41), de sárga postai csekken vagy banki átutalással is fogadnak támogatást az OTP 11784009 20300027 számlára.

Az irodalmi folyóiratpiacon egyébként nemrég új lap indult Országút címmel, erős kormányzati hátszéllel, több száz millió forintos éves támogatással.

(Média1)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.