2018. április 10. 10:28
mfor.hu

A lapnál a holnapi lesz az utolsó szám, a rádió éjfélig sugároz, aztán vége.

Pénzügyi problémák miatt megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió, írja a 444.hu. A lap munkatársaival kedden délelőtt közölték, hogy a szerdai az utolsó lapszám, a rádió pedig éjfélig sugároz még, aztán elhallgat. A két médium tulajdonosa Simicska Lajos, aki Orbán Viktor egykori legnagyobb szövetségeséből lett az egyik legnagyobb ellensége.

A szintén Simicska tulajdonában álló Heti Válasz hetilap is gondban van, de ők kapnak némi haladékot, hogy új tulajdonost találjanak, ám ha ez nem sikerül nekik, akkor ők is bezárnak. A szintén Simicskához tartozó Hír TV továbbra is működik, de a mostaninál kisebb létszámmal, többeket elküldenek a csatornától.

Simicska Lajos érdekköréhez sorolt lap az Index is, bár abban formálisan nincs tulajdonrésze. Az Index körüli változásról a 444 nem kapott hírt.

A 444 nem hivatalos információ szerint a Magyar Nemzet dolgozóiban él a remény, hogy tudnak új tulajdonost szerezni a lapnak. Állítólag a napilap vagy online verziója, az mno.hu az LMP-s Ungár Péter kezébe kerülhet. Ungárnak már van sajtóérdekeltsége: társtulajdonos a kormányprogandává átszabott és állami hirdetésekkel kitömött Figyelőben, aminek működésére állítása szerint semmilyen hatással sincs. Piaci pletykák valamilyen módon hozzá kötik az LMP-hez kötődő Reflektor online lapot, illetve vannak pletykák arról, hogy köze lehet azonnali.hu-hoz is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.