Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az RTL Magyarország szerint eleve különös, hogy a GVH olyan eljárásban büntetné meg őket, amelynek lefolytatása amúgy az RTL érdeke, és amely eljárásra azért kerül sor, mert a Kúria megalapozottnak találta az RTL bírósági keresetét a Versenyhatóság ellen, amiért az évekkel ezelőtt megakadályozta, hogy az M-RTL Zrt. a Central Digitális Média Kft.-ben (a 24.hu kiadójában) tulajdonrészt vásároljon.

A cikk eredetileg a media1-en jelent meg.

Az RTL Magyarország is csak a sajtóból értesült arról, hogy a GVH másodfokon is megállapította a 20 millió forint összegű eljárási bírságot, mivel az M-RTL Zrt. részére a végzést még nem küldték meg.

Az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága a Media1 érdeklődésére közölte: a GVH elsőfokon már korábban kiszabta a bírságot, ami ellen fellebbezést nyújtott be a cég,

„tekintettel arra, hogy – többek között – az eljárás elhúzódását állító indokaival nem értettünk egyet, főleg nem egy olyan eljárásban, amelynek lefolytatása a mi érdekünk.”

Az RTL Magyarország közölte: a sajtóban olvasottak alapján a mostani végzést valószínűleg bíróságon fogja megtámadni.

Hozzátették:

„Az ügy egy évek óta húzódó, összetett eljárás, így arról részletesen nem kívánunk nyilatkozni, de hangsúlyozzuk, hogy az azért van folyamatban jelenleg is, mert a Kúria a Versenyhivatal korábbi eljárását jogsértőnek találta. Az RTL Magyarország eddig is minden hatósági eljárásban és megkeresés során a legnagyobb együttműködéssel járt el és a jövőben is így fog eljárni” – húzták alá.

Az RTL megvette volna a Central Médiacsoport digitális üzletágát, de a GVH ezt évekkel ezelőtt megakadályozta

Az ügy előzménye, hogy az RTL Magyarország 2016-ban szerződést kötött a Central Digitális Média Kft. (a 24.hu, az NLC, a Startlap, a vezess.hu, a hazipatika.com és több más digitális médium akkori kiadójának) 30 százaléknyi tulajdonrészének megvásárlásáról. Az ügyletet azonban a GVH és a Médiatanács megakadályozta a médiapiac védelme érdekére hivatkozva.

(Ugyanez a GVH és a Médiatanács nem lépett fel a félezer médiamárkát, tévécsatornákat, internetes portálokat, napilapokat, magazinokat maga alá gyűrő fideszes médiaholding, a KESMA létrejötte kapcsán – igaz, a miniszterelnök azt nemzetstratégiai jelentőségű ügyletté minősítette egy rendelettel, kiiktatva ezzel a versenytörvény és a médiatörvény érvényesülését.)

A Kúria a GVH-t megismételt eljárásra kötelezte

Az RTL úgy érezte, hogy jogsértően akadályozták meg terjeszkedési szándékát, ezért fordult a vállalat bírósághoz, ahol nemrég a felperes RTL-nek adott igazat a Kúria és kötelezte megismételt eljárásra a versenyhatóságot. A versenyhatóság ezt követően különböző adatokat követelt az M-RTL Zrt.-től. A GVH ezzel az adatigényléssel összefüggéssel rótt ki büntetést a médiavállalatra, mivel a GVH indoklása szerint az RTL nem működött vele együtt a hatóság által elvárt módon.

Az ügy érdekessége, hogy a felvásárolni kívánt Central Digitális Média Kft. – éppen az RTL-es ügylet meghiúsulására is hivatkozva – tavaly beolvadt a Central Médiacsoportba.

(media1)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.