<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Nincs Mol-alkalmazott áldozata annak a támadásnak, mely a Mol pakisztáni üzemét érte kedden.

Iszlamista fegyveresek kedden megrohamoztak egy földgáz- és olajkitermelő üzemet Pakisztán északnyugati részén, a támadásban legalább négy rendőr és két biztonsági őr életét vesztette – szemlézte az Index a helyi rendőrségre hivatkozó Reuters hírét.

A legfeljebb 50 fegyveres által elkövetett támadás a Mol Pakistan Oil & Gas üzemben történt Hangu körzetben, az afgán határ közelében, a felelősséget egyelőre egyetlen fegyveres csoport sem vállalta magára.

Kiemelik,

  • az áldozatok között nincs Mol-alkalmazott, feltehetően 4 katona és a biztonsági erők (korábban a katonaság kötelékében szolgáló) 2 fegyverese vesztette az életét.
  • a támadás célpontja nem a Mol infrastruktúrája ellen történt,
  • a támadás elkövetői feltehetően tálibok voltak, akiknek az elmúlt időszakban rendszeresek az akcióik, a lap informátora szerint ők „mindenre lőnek mostanában, amire tudnak”.

Az MTI azt írja, a rendőrség beszámolója szerint a szélsőségesek két olajkutat  az M-8 és M-10 jelzésűt  lőtték nehézfegyverekkel, a többi között gránátvetőkkel. Hán szerint a biztonságiak visszaverték a fegyvereseket az M-8-as kútnál, míg áldozatok az M-10-esnél voltak. Hozzátette, hogy a támadók károkat okoztak egy naperőműben is az egyik gázerőműnél, mielőtt visszavonultak volna az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán tartomány felé.

Az Index emlékeztet, különböző militáns csoportok, köztük a pakisztáni tálibok, évek óta az északnyugati régió távoli hegységeiből irányítják tevékenységüket, és az állam elleni hadjáratukban támadásokat indítanak a biztonsági erők és az infrastruktúra ellen.