2018. október 16. 09:05
mfor.hu

Egyáltalán nem kellett messzire menni.

Szép számmal épülnek stadionok Magyarországon, az azonban, hogy ki fogja őket üzemeltetni, másodlagos kérdésnek tűnik. Ezért is fordulhatott elő a szombathelyi kálvária, ahol hónapokon át nem sikerült megtalálni az aréna üzemeltetőjét. Ennek akartak elébe menni Miskolcon - legalábbis, ezt nyilatkozta korábban a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője, Tóth Dénes.

Időben ki akarták deríteni, ha esetleg nincs érdeklődő az üzemeltetésre. Januárban ezen túl is estek, és kiderült: nem kapkodnak ezért a lehetőségért, senki nem vállalta el a feladatokat. Arra azonban mégis jó volt az eredménytelenül zárult közbeszerzési eljárás, hogy kiderüljön, 2-3 érdeklődő azért akad.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A stadionrekonstrukciós Kft. április végi közgyűlésén úgy határozott, hogy ideiglenesen, június 30-ig a DVTK NBI-es focicsapatát bízza meg az üzemeltetési feladatokkal. A határidő lejárta után jött az újabb közbeszerzés, melyre augusztus végéig lehet jelentkezni, az eljárásról az összefoglaló tájékoztatás pedig hétfőn került fel a hatóság adatbázisába.

Ez alapjánúgy tűnik, az idő előre haladtával nem lett vonzóbb a stadionüzemeltetés, hiszen mindössze egyetlen ajánlat érkezett, amit el is fogadtak.

Így a következő 60 hónapban, vagyis 5 évben a Diósgyőr Futball Club Kft., vagyis a DVTK NBI-es focicsapatát irányító gazdasági társaság lesz felelős a stadion üzemeltetéséért is.

A koncessziós díj évi 24 millió forint lesz. Alvállalkozóként pedig bevonják Dr. Szatmáry-Antal Tamást, aki a DVTK Kosárlabda Akadémia erőnléti edzője.

Tekintve, hogy a nyertes cég egyedül indult az eljáráson, szerződéskötési moratóriumot nem határoztak meg, így bármelyik nap szignózhatják a felek a kontraktust.