2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

1,25 milliárd forintos megbízást nyert a leggazdagabb magyar egyik érdekeltsége, a Göcseji Falumúzeum fejlesztésén dolgozhatnak.

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a Göcseji Falumúzeum fejlesztésének második üteméről szóló felhívás eredményét. A nettó 1,25 milliárd forint értékű kivitelezést a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti el.

Göcseji falumúzeum legendás vizimalma is megújul (Fotó: Göcseji Falumúzeum)
Göcseji falumúzeum legendás vizimalma is megújul (Fotó: Göcseji Falumúzeum)

A zalai skanzen fejlesztése, ahogy arról a tendernyertes ZÁÉV „örök társa” a Magyar Építők a honlapján beszámolt három ütemben zajlik. Az első ütemben kerül sor a skanzen emblematikus építménye, a Hencz-malom belső technológiai felújítására: új őrléstechnológiát építenek ki, megújul a teljes malomberendezés, új alulcsapott vízikereket építenek, valamint új zsiliprendszert és hozzátartozó kezelőhidat alakítanak ki. Így a tervek szerint a vízimalom hamarosan újra gabonát őrölhet.

A most kihirdetett második ütemben pedig összesen nettó 938,5 négyzetméteres kiállítási területen az alábbi épületeket alakítják ki:
•    Cigányház
•    Iborfia, lopott tornácos porta
•    Iborfia parasztpolgári porta
•    Ozmánbüki porta
•    Szentgyörgyvölgyi porta
•    Szeszfőzde

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!