2019. április 9. 09:44
mfor.hu

Mészáros Beratrix az Opus és a beolvadó Konzum egyesülésével létrejövő óriáscég elnöki pozíciójának a várományosa.

A 24.hu értesülései szerint Mészáros Lőrinc lánya, Beatrix lesz az Opusba olvadó Konzum egyesülésével létrejövő óriáscég elnöke. Mészáros Beatrix már 2017 óta igazgatósági tag a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-ben, míg az Opus Global Nyrt.-ben ő tölti be az elnöki posztot. 

Mészáros Beatrix egyik testvérével, ifj. Mészáros Lőrinccel. (Fotó: feol.hu) Mészáros Beatrix egyik testvérével, ifj. Mészáros Lőrinccel. (Fotó: feol.hu)

Valószínűnek tűnik, hogy Jászai Gellért tegnapi lelépése a Konzum és az Opus éléről már a Mészáros-lánynak készítette elő a terepet.

A Portfolio.hu korábban úgy becsülte, hogy a június végén záruló fúzióval a Konzum-Opus együttes árbevétele 2019-ben meghaladhatja a 200 milliárd forintot, a menedzsment által becsült kapitalizációja elérheti a 350-400 milliárd forintot, a saját tőkéje pedig meghaladhatja a 320 milliárd forintot.

Mészáros Beatrix a tőzsdei cégeken kívül számos cégben résztulajdonos vagy tisztségviselő:

  • benne van a Hunguest Hotel Zrt. igazgatóságában,
  • a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. igazgatóságában,
  • a Mészáros-klán viszonylag új vasúti cégében, az RM International Zrt.-ben,
  • a Talentis Consulting Zrt.-ben,
  • a felügyelőbizottság elnöke a Mátrai Erőmű Zrt.-ben,
  • az az ellenőrző testület tagja a 2Rule sportmárkát beharangozó Magyar Sportmárka Zrt.-ben,
  • részulajdonos a Mészáros Gasztro Kft.-ben,
  • a Medio Vario Vagyonkezelő Zrt.-ben,
  • és a testvéreivel közösen alapított Fejér-B.Á.L. Zrt.-ben is társtulajdonos.

Valamint benne van egy sor agrárcégben is.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.