3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kijött az idei Forbes gazdaglista. A felcsúti mágnás után Csányi Sándor következik a sorban.

Megjelent a magyar Forbes idei gazdaglistája, mely szerint

továbbra is Mészáros Lőrincé a legtetemesebb hazai vagyon: 479,4 milliárd forint.

Mészáros után az OTP-vezér Csányi Sándor következik a sorban, 393,4 milliárdosra becsült vagyonnal, majd a Wing és Praktiker révén is ismert Veres Tibor jön, 258,6 milliárddal. 

Mészáros Lőrinc barátjával, Orbán Viktor miniszterelnökkel. (Fotó: MTI)
Mészáros Lőrinc barátjával, Orbán Viktor miniszterelnökkel. (Fotó: MTI)

Timur Rahimkulov 257 milliárd forintos vagyonnal új belépő a listán, a pénze egyből a negyedik helyre volt elég. Emlékezetes, a G7 írt róla és testvéréről Ruszlánról cikksorozatot. Ők ketten orosz-magyar kettős állampolgárok, az amerikai Forbes listáján is szerepelnek. A hazai magazin az anyalappal egyeztetve azért tette fel őket a magyar listára, mert a Mol és az OTP nagytulajdonosai, illetve érdekeltségeik komoly haszonélvezői voltak a kultúr-TAO támogatások rendszerének is. Ruszlán a hetedik, 240 milliárd forintra becsült vagyonnal.

Felcsuti Zsolt (MPF Holding) 246,1 milliárddal az ötödik, Gattyán György (Docler Holding) 245,6 milliárddal a hatodik. Demján Sándorné és családja következik a sorban 214,3 milliárd forintos vagyonnal, majd Szíjj László 184,4 milliárddal (a lap megjegyzi, hogy Szijj kimutatott vagyona módszertani okok miatt csökkent: a magas állami kitettség miatt cégeinél eszköz alapon számoltak, ráadásul a Duna Aszfalt lezárt egy konszolidációs folyamatot is). A toplista elejét tizedikként Széles Gábor zárja, 146 milliárd forintosra becsült vagyonnal.

A Forbes szerint a 200 milliárdosok klubja még soha nem volt ilyen nagy Magyarországon. A 100 milliárdosok közé pedig visszatért Bige László, a listán ő a tizenkettedik, 115,5 milliárddal. A műtrágyakirály komoly vádakkal néz szembe, emlékeztetnek, de legnagyobb cége, a Nitrogénművek eredményei folyamatosan javulnak.

A teljes listát nem idézzük, de a továbbiakban a legismertebb arcok közül azért szemezgetünk:

 • tizenharmadik Wáberer György 103,9 milliárddal
 • tizenötödik a Takarékbank vezére, a TV2 tulajdonosa, Vida József (90,5 milliárd)
 • tizenhetedik Leisztinger Tamás (87,5 milliárd)
 • huszonharmadik Garancsi István (66,7 milliárd)
 • harminchatodik a Centrál Médiacsoportot tulajdonló Varga Zoltán (39,8 milliárd)
 • harmichetedik Simicska Lajos (39,2 milliárd)
 • az ország leggazdagabb nőjeként harminckilencedik Vajna Tímea (ő az Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect végső tulajdonosa, becsült vagyona így 38,6 milliárd)
 • negyvenedik a Wizz Air-tulaj Váradi József
 • negyvenegyedik Paár Attila (WHB, Elios, 35,7 milliárd)
 • negyvenkettedik Schmidt Mária (BIF, 35,1 milliárd)
 • negyvennyolcadik Hernádi Zsolt (Mol, 28,7 milliárd)

Tehát, ha Demján Sándornét nem számoljuk, aki a családjával együtt került a listára, akkor a top 50-be idén két nő került be, egyikük nagy örökség birtokosa.

A Forbes gazdaglistája ezidáig 50 helyezéses volt, idén viszont csak 49, mert a Hell energiaital-cég tulajdonosai tavaly beperelték a lapot, az ügy most is tart. Tehát ők a lista hiányzói.

(Forbes)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!