<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Kijött az idei Forbes gazdaglista. A felcsúti mágnás után Csányi Sándor következik a sorban.

Megjelent a magyar Forbes idei gazdaglistája, mely szerint

továbbra is Mészáros Lőrincé a legtetemesebb hazai vagyon: 479,4 milliárd forint.

Mészáros után az OTP-vezér Csányi Sándor következik a sorban, 393,4 milliárdosra becsült vagyonnal, majd a Wing és Praktiker révén is ismert Veres Tibor jön, 258,6 milliárddal. 

Mészáros Lőrinc barátjával, Orbán Viktor miniszterelnökkel. (Fotó: MTI)Mészáros Lőrinc barátjával, Orbán Viktor miniszterelnökkel. (Fotó: MTI)

Timur Rahimkulov 257 milliárd forintos vagyonnal új belépő a listán, a pénze egyből a negyedik helyre volt elég. Emlékezetes, a G7 írt róla és testvéréről Ruszlánról cikksorozatot. Ők ketten orosz-magyar kettős állampolgárok, az amerikai Forbes listáján is szerepelnek. A hazai magazin az anyalappal egyeztetve azért tette fel őket a magyar listára, mert a Mol és az OTP nagytulajdonosai, illetve érdekeltségeik komoly haszonélvezői voltak a kultúr-TAO támogatások rendszerének is. Ruszlán a hetedik, 240 milliárd forintra becsült vagyonnal.

Felcsuti Zsolt (MPF Holding) 246,1 milliárddal az ötödik, Gattyán György (Docler Holding) 245,6 milliárddal a hatodik. Demján Sándorné és családja következik a sorban 214,3 milliárd forintos vagyonnal, majd Szíjj László 184,4 milliárddal (a lap megjegyzi, hogy Szijj kimutatott vagyona módszertani okok miatt csökkent: a magas állami kitettség miatt cégeinél eszköz alapon számoltak, ráadásul a Duna Aszfalt lezárt egy konszolidációs folyamatot is). A toplista elejét tizedikként Széles Gábor zárja, 146 milliárd forintosra becsült vagyonnal.

A Forbes szerint a 200 milliárdosok klubja még soha nem volt ilyen nagy Magyarországon. A 100 milliárdosok közé pedig visszatért Bige László, a listán ő a tizenkettedik, 115,5 milliárddal. A műtrágyakirály komoly vádakkal néz szembe, emlékeztetnek, de legnagyobb cége, a Nitrogénművek eredményei folyamatosan javulnak.

A teljes listát nem idézzük, de a továbbiakban a legismertebb arcok közül azért szemezgetünk:

 • tizenharmadik Wáberer György 103,9 milliárddal
 • tizenötödik a Takarékbank vezére, a TV2 tulajdonosa, Vida József (90,5 milliárd)
 • tizenhetedik Leisztinger Tamás (87,5 milliárd)
 • huszonharmadik Garancsi István (66,7 milliárd)
 • harminchatodik a Centrál Médiacsoportot tulajdonló Varga Zoltán (39,8 milliárd)
 • harmichetedik Simicska Lajos (39,2 milliárd)
 • az ország leggazdagabb nőjeként harminckilencedik Vajna Tímea (ő az Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect végső tulajdonosa, becsült vagyona így 38,6 milliárd)
 • negyvenedik a Wizz Air-tulaj Váradi József
 • negyvenegyedik Paár Attila (WHB, Elios, 35,7 milliárd)
 • negyvenkettedik Schmidt Mária (BIF, 35,1 milliárd)
 • negyvennyolcadik Hernádi Zsolt (Mol, 28,7 milliárd)

Tehát, ha Demján Sándornét nem számoljuk, aki a családjával együtt került a listára, akkor a top 50-be idén két nő került be, egyikük nagy örökség birtokosa.

A Forbes gazdaglistája ezidáig 50 helyezéses volt, idén viszont csak 49, mert a Hell energiaital-cég tulajdonosai tavaly beperelték a lapot, az ügy most is tart. Tehát ők a lista hiányzói.

(Forbes)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.