3p

Legalább is a terem saját honlapján ezt a jelzőt használják. 

Új év, új cég - írhatnánk akár ezt is Mészáros Lőrinccel kapcsolatban. A felcsúti milliárdos vállalkozó ugyanis egy eddig számára még lényegében ismeretlen területen jelent meg.

A 2020 decembere óta tulajdonában lévő Fájdalom-ambulancia Kft. ugyanis egy új leányvállalattal gyarapodott: január 13-a óta az Oxygen Naphegy Kft. társtulajdonosa lett - vettük észre a társaság cégkivonatában. 

A Naphegyen lévő fitneszközpont egyébként több fideszes politikus törzshelye, gyakran megfordult itt többek között Rogán Antal volt felesége, Gaál Cecília, és sokszor látták Habony Árpádot, Orbán Viktor tanácsadóját is.

Az már a cégbíróságra leadott dokumentumokból derül ki, hogy közvetve Mészáros Lőrinc a 2014 szeptemberében létrehozott társaságnak többségi tulajdonosa lett, hiszen 75,07 százalékos tulajdonrészt szerzett, míg az eddigi tulajdonos, a Ciprusra bejegyzett Clarement Investment Ltd. 24,93 százalékos üzletrészt tartott meg magának. A ciprusi offshore-cég magyar vezetője egyébként az a Fabó György Pál, akit Seszták Miklós volt fejlesztési miniszterhez kötnek. 

Az új tulajdonossal a cég vezetése is lecserélődött, a cégkivonatba Eiles Tibor Jánost, valamint Albrecht Györgyöt jegyezték be cégképviseletre jogosult személyekként. Eiles egyébként a Fájdalom-ambulancia ügyvezetője, míg Albrecht György az Oxygen Naphely mellett a törökbálinti P.E.A.G Kft. tulaja és ügyvezetője. 

Új vizekre evez idén is. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Új vizekre evez idén is. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A fitneszterem I. kerületi elhelyezkedése ellenére nehezen nevezhető jövedelmezőnek. A legutóbbi elérhető beszámolója szerint az elmúlt három évben folyamatosan veszteségesen működött a hely, 2021-ben a bevételként elkönyvelt 324 millió forint kevésnek bizonyult ahhoz, hogy fedezze a kiadásokat, így 174,7 millió forintos veszteséget kellett elkönyvelni.

Ennek okát a kiegészítő mellékletben a koronavírus-járvány számlájára írják: 2021. májusában tudott újra kinyitni a terem, így az első négy hónapban lényegében nem volt árbevételük és ez okozta a veszteséget. A Covid-járvány kirobbanásának évében pedig még ennél is nagyobb volt a mínusz, hiszen a 276 millió forintos bevétel a végén 230 milliós veszteségbe fordult át. 

A veszteséges évek előtt teljesen más képet mutatott a fitnesztermet üzemeltető cég gazdálkodása: bőven 700 millió forint feletti árbevételből sikerült 34-40 milliós nyereséget csinálni. 

A három veszteséges év miatt a ciprusi tulajdonosnak pénzt kellett betennie a társaságba, hiszen 2020-ban negatívba fordult a cég saját tőkéje. A helyzet rendezése érdekében tavaly több mint 900 millió forintot tehetett be a cégbe a tulajdonos - ennyivel nőtt a lekötött tartalék értéke ugyanis. A saját tőke mellett jelentős mennyiségű idegen forrásra is támaszkodik a cég, hiszen a kötelezettségek soron több mint 1,1 milliárd forint szerepel a könyvekben. Az már a kiegészítő mellékletből derül ki, hogy ebből 

  • 271 millió forint a szállítókkal szemben fennálló tartozás, 
  • 134,4 millió a 2022-ben esedékes beruházási hitel, 
  • 734,7 millió forintot pedig "más vállalkozástól kapott kölcsön". 

A társaság egyébként élt a hitelmoratórium lehetőségével a dokumentumok szerint. 

Mészáros Lőrinc egyébként már tavaly megjelent a Naphegyen, amikor az Oxygen Wellness alsó szintjén lévő étterem üzemeltetésére új céget hozott létre Sunhill Bistro Kft. néven. Itt egyébként Gianni Annoni étterme, a Terra működött, ami tavaly májusban bezárt. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!