2018. november 9. 15:57
mfor.hu

A Közgép építőipari cég keddi rendkívüli állománygyűlésén bejelentették, hogy a tulajdonos Nyerges Zsolt eladta a vállalatot a kormány által favorizált tiszakécskei üzletember Szíjj László cégének, a Duna Aszfaltnak - értesült a 444.hu.

A Fővárosi Törvényszék cégbíróságán elérhető iratok szerint október 31-én tartottak rendkívüli közgyűlést a Közgép részvényesei, ahol Nyerges Zsolt és felesége bejelentették, hogy eladták összesen 30 százaléknyi részvénycsomagjukat a Duna Aszfalt Kft.-nek; Nyerges ugyanitt a teljes igazgatósággal együtt lemondott a cég vezetéséről. Új igazgatóságot nem neveztek ki, a céget mostantól egy személyben a tiszakécskei vállalatot is irányító Tóth László vezeti - írja a 444.hu.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Technikailag az történik majd, hogy a Közgép Zrt. megmarad, de vagyona jelentős része egy kiválással létrejövő új társaságra, a Közgép-Kivitelezési Zrt.-re száll át. 

Csütörtökön a Direkt36 számolt be arról, hogy egy másik Simicska-cég, a Mezort Zrt. Nyergestől a felcsúti körökből ismert ügyvédhez, Vörös Józsefhez került. Ezzel szépen lassan Mészáros érdekeltségébe kerülnek az egykori Simicska-cégek, ahogy azt már akkor is rebesgették, amikor Simicska minden érdekeltségét eladta üzlettársának, Nyerges Zsoltnak.