<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Konzumot érte a megtiszteltetés, hogy megmondja, kik legyenek az Appeninn vezető tisztségviselői. Azért nem mindről döntenek, csak a többségről.

A Konzum Nyrt. jogosult az Appeninn Nyrt. vezető tisztségviselői többségének kijelölésére - tette közzé az Appeninn és a Konzum szerdán, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény szerint erre a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., a Konzum PE Magántőkealap, a Konzum II Ingatlanbefektetési Alap, a Konzum Management Kft. és a KPE Invest Kft. megállapodása hatalmazta fel a Konzum Nyrt.-t. 

A Konzum Nyrt. tavaly decemberben közölte, hogy a Konzum PE Magántőkealappal, valamint a Konzum Management Kft.-vel közösen 51,34 százalékos, többségi befolyást kíván szerezni az irodaházakat, ipari és logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn Holding Nyrt. fölött. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) márciusban hagyta jóvá, hogy a Konzum és érdekeltségei közvetlen közös irányítást szerezzenek az Appeninn felett. 

Áprilisban a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap apporttal 4,6 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre az Appeninnben, aminek ellenértékét a társaság új részvények forgalomba hozatalával egyenlítette ki. A tőkeemelés révén az alap 13,68 százalékos részesedést szerzett. 

Május 11-én a Konzum PE Magántőkealap részesedése 20,59 százalék, a Konzum Nyrt.-é 18,7 százalék, a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alapé pedig 13,68 százalék volt az Appeninnben. Rajtuk kívül az OTP Ingatlanbefektetési Alapnak volt 5 százalék feletti (5,11 százalék) tulajdoni hányada. A közkézhányad 41,92 százalék volt.

Az Appeninn a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készült egyedi beszámolója szerint 2017-ben 131 millió forint átfogó adózás utáni eredményt ért el, mérlegfőösszege 2017 végén l8,7 milliárd forint, saját tőkéje 8,4 milliárd forint volt. A társaság IFRS alapján összeállított 2017-es konszolidált beszámolóját 72,5 millió euró mérlegfőösszeggel, 32,2 millió euró saját tőkével és 2,548 millió euró adózott eredménnyel hagyta jóvá áprilisban a közgyűlés. 

Az Appeninn részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, záróáruk kedden 648 forint volt, szerdán délután fél 5 körül 608 forinton kereskedtek velük. Az elmúlt egy évben az Appeninn-részvények legmagasabb ára 1173 forint, a legalacsonyabb pedig 301 forint volt.