Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Mészáros tavaly vett egy borászati céget, abból gyorsan csinált egy kulturális vállalkozást és rögtön meg is jelent támogatóként az állami lottótársaság.

Biztos állami támogatóra lelhetett a Mészáros Lőrinchez köthető Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft., hiszen szponzorációként 2017 októbere után idén áprilisban is kaptak egy kisebb összeget a Szerencsejáték Zrt.-től. Az állami lottótársaság honlapján közzétett lista szerint 9 millió forint plusz áfa (összesen 11,43 milliót) támogatást tehet zsebre a Mészáros-közeli cég.

A támogatás - akárcsak tavaly - idén is a Keresztúri Esték elnevezésű hónapokon keresztül tartó programsorozat megrendezését szolgálhatta - már csak azért is, mert a rendezvény honlapján a lottótársaságot támogatóként tüntetik fel. Az esemény helyszíne a Henye Borbár (szintén Mészáros kötődésű hely), a péntekenként megrendezésre kerülő programokra egységesen 1000 forint a belépő. Az ebből befolyó összeget a szervezők egyébként a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel.

Ennek fényében nem túl nagy meglepetés egyébként, hogy mennyire gyászos évet zárt tavaly a Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft. Az éves beszámoló alapján bár a 180 ezer forintos árbevétel 9,5 millióra emelkedett, ami mellé még 2 millió forint egyéb bevétel is társult, a megugró költségek ezt is elvitték.

Anyagjellegű ráfordításként 14,7 milliót, személyi jellegűként 12-t számoltak el, így üzemi szinten a korábbi 12,7 milliós veszteség után 16,2-t kellett elkönyvelniük. Ezt a pénzügyi műveletek vesztesége kicsit még tovább hízlalta, így végeredményben a 2016-os 13,8 milliós veszteség után 17,4 milliót termeltek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.