2p

Lapinformáció szerint az OTP-vezér és családja egy vagyonkezelő alapítványba csoportosította át bizonyos vagyonelemeit.

A Telex írt arról, hogy az Unity Vagyonkezelő Alapítvány látható a céginformációs rendszerekben, így az Optenben, illetve az is kiderül, hogy a 2022 végén alapított alapítványnak a MOM Parkban van a székhelye, de egyéb információk nem nagyon nyerhetők ki a céginformációs rendszerből.

Irány a családi vagyonkezelő. Fotó: MTI/Mónus Márton
Irány a családi vagyonkezelő. Fotó: MTI/Mónus Márton

Az alapítvány ügyvezetése és kurátorai között Csányi Sándor gyermekei bukkannak fel, és mivel az ő kurátori megbízásuk a 80. életévük betöltéséig tart, viszont dátummal is le van írva, így a gyerekek születési ideje is elérhető. Emellett még az is kiderül, hogy az alapítvány 700 millió forint készpénzzel jött létre, és a portál információi szerint az alapításban dr. Menyhei Ákos ügyvéd vállalt oroszlánszerepet.

A szalámigyár is kapott a Növekedési Kötvényprogram keretében finanszírozást, és a Pick Szeged NKP Kötvény 2029/I. tulajdonosainak el kellett azt fogadniuk, hogy Csányi Sándor a Pick Szegedet birtokló Bonitás 2002 Zrt. részvényeit bepakolta az alapító, az alapító házastársa és egyenesági leszármazottai mint kedvezményezettek javára létrehozott Unity Vagyonkezelő Alapítványba.

A portál megkérdete az OTP-t, hogy mit lehet tudni erről az alapítványról és még milyen vagyonelemek kerültek ide. A bank annyit közölt, hogy "a Bonitás 2002 Zrt. vagyonának átruházása a Unity Vagyonkezelő Alapítvány részére egy cégjogi aktus, amely generációkon átívelő módon, hosszú távon fenntarthatóvá teszi a Dr. Csányi Sándor által megteremtett pénzügyi és vállalati vagyon családi tulajdonlását.”

Ahogy a portál cikke is megjegyzi: Magyarországon a vagyonkezelő alapítvány mellett a szerződéses alapú bizalmi vagyonkezelés is alkalmas eszköze lehet a családi vagyon nemzedékeken át történő megőrzésének.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!