<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Lapinformáció szerint az OTP-vezér és családja egy vagyonkezelő alapítványba csoportosította át bizonyos vagyonelemeit.

A Telex írt arról, hogy az Unity Vagyonkezelő Alapítvány látható a céginformációs rendszerekben, így az Optenben, illetve az is kiderül, hogy a 2022 végén alapított alapítványnak a MOM Parkban van a székhelye, de egyéb információk nem nagyon nyerhetők ki a céginformációs rendszerből.

Irány a családi vagyonkezelő. Fotó: MTI/Mónus Márton
Irány a családi vagyonkezelő. Fotó: MTI/Mónus Márton

Az alapítvány ügyvezetése és kurátorai között Csányi Sándor gyermekei bukkannak fel, és mivel az ő kurátori megbízásuk a 80. életévük betöltéséig tart, viszont dátummal is le van írva, így a gyerekek születési ideje is elérhető. Emellett még az is kiderül, hogy az alapítvány 700 millió forint készpénzzel jött létre, és a portál információi szerint az alapításban dr. Menyhei Ákos ügyvéd vállalt oroszlánszerepet.

A szalámigyár is kapott a Növekedési Kötvényprogram keretében finanszírozást, és a Pick Szeged NKP Kötvény 2029/I. tulajdonosainak el kellett azt fogadniuk, hogy Csányi Sándor a Pick Szegedet birtokló Bonitás 2002 Zrt. részvényeit bepakolta az alapító, az alapító házastársa és egyenesági leszármazottai mint kedvezményezettek javára létrehozott Unity Vagyonkezelő Alapítványba.

A portál megkérdete az OTP-t, hogy mit lehet tudni erről az alapítványról és még milyen vagyonelemek kerültek ide. A bank annyit közölt, hogy "a Bonitás 2002 Zrt. vagyonának átruházása a Unity Vagyonkezelő Alapítvány részére egy cégjogi aktus, amely generációkon átívelő módon, hosszú távon fenntarthatóvá teszi a Dr. Csányi Sándor által megteremtett pénzügyi és vállalati vagyon családi tulajdonlását.”

Ahogy a portál cikke is megjegyzi: Magyarországon a vagyonkezelő alapítvány mellett a szerződéses alapú bizalmi vagyonkezelés is alkalmas eszköze lehet a családi vagyon nemzedékeken át történő megőrzésének.