2018. február 25. 10:01

Nem sikerült eredményesen zárni a kiírt közbeszerzést. Az egyik ajánlat érvénytelen, a másik túl drága volt.

Még tavaly novemberben írt ki közbeszerzési eljárást az Újpest Torna Egylet a megyeri úti központi épületének felújítására. Az ajánlatok száma alapján nem tolongtak az érdeklődők, hiszen mindössze ketten nyújtottak be ajánlatokat, ám egyiket sem tudta az ajánlatkérő elfogadni - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből

A projekt során a teljes belső felújítást, épületvillamossági, épületgépészeti és energetikai korszerűsítést meg kellett volna oldani. Emellett a jelenleg lapostetős részt egy irodai funkciójú szinttel be kellett volna építeni. Ez nettó 250 négyzetmétert jelentett volna, 17 öltöző, 16 iroda és kiszolgáló helyiségek kialakításával. 

Látványterv Látványterv

A feladatokra a gödöllői Denco Kft. jelentkezett, ajánlata nettó 481,4 millió forintról szólt. Az UTE azonban érvénytelennek minősítette, mivel bizonyos tételeket nem áraztak be. Ezt hiánypótlás keretén belül korrigálhatták volna, de úgy, hogy a teljes ajánlati nettó ár nem változhat. Ezt nem tudta tartani a Denco, így érvénytelen lett az ajánlat. 

A másik érdeklődő a budapesti ENER-G Energia Technológia Zrt. volt, aki a Denconál majdnem kétszer drágábban végezte volna el a munkákat. Nettó 853,1 milliós ajánlatot nyújtott be. Bár az ajánlat érvényes volt, a vállalási ár jóval magasabb volt, mint a beruházás becsült értéke. A tájékoztatás szerint ugyanis nettó 615 millió forintból kell megoldani a felújítást. Mivel ajánlatkérő a rendelkezésre álló keretösszegből több építési beruházás megvalósítására kötelezett, ha az UTE elfogadja az ENER-G ajánlatát, fedezet hiányában a többi beruházásra nem kerülhetne sor. 

Tavaly év végén az UTE milliárdos állami támogatást kapott a sportlétesítmény-fejlesztéseihez, melyek a jégcsarnok felújításától kezdve a box- és birkózócsarnokon megújulásán át új curlingcsarnokig számos sportág infrastruktúráját érinti.