1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A parlament költségvetési bizottságának hétfői ülésén bemutatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a hatóság, azon belül a közmédia 2023-as büdzséjének fő számait.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egységes költségvetése továbbra is négy pilléren nyugszik: a hatóság, a Médiatanács, a tanács kezelésében lévő előirányzatok, valamint a legnagyobb tételt jelentő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) büdzséjén - írja a vg.hu.

Koltay András, az NMHH elnöke a bizottsági ülésen kifejtette: a hatóság büdzséje 58,6 milliárd forintos főösszeget irányoz elő 2023-ra, míg a Médiatanács egymilliárd forint alatti, a kezelésében lévő előirányzatokat illetően pedig 1,3 milliárdos bevételi és kiadási főösszeggel számol.

A legnagyobb tétel az MTVA önálló költségvetése:

ezt 126,6 milliárd forintosra tervezik a következő évre, ebből 5,5 milliárdot tesznek ki a kereskedelmi bevételek. A főösszeg 3,5 milliárd forinttal kevesebb az ideinél.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!