<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miután az évek során milliárdos veszteséget hozott össze, Leisztinger Tamás érdekeltségéből a külügyminisztert is megjachtoztató Szijj László érdekkörébe kerül át a DVTK.

Aláírásra került a BORSODI SPORT Holding Kft., valamint az Arago Befektetési Holding Zrt. által a klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződés - tette közzé a DVTK szerdán honlapján. Az ügyletet a 24.hu járta körbe; a portál azt írja, a Borsodsport Invest eddig az ARAGO Befektetési Holding Zrt.-n keresztül Leisztinger Tamás érdekeltségében állt, 2015 óta összesen durván 1,7 milliárd veszteséget hozott össze a cég. 

A vevőt, a Borsodi Sport Holding Kft.-t közvetlenül karácsony előtt hozták létre, a cégjegyzék alapján az egészségügyi vállalkozásokban érdekelt Magyar Olivér Mátyás rendelkezik minősített többségű befolyást biztosító szavazati joggal.

Dr. Magyar Olivér Mátyás. Fotó: dvtk.hu
Dr. Magyar Olivér Mátyás. Fotó: dvtk.hu

Érdekesebb azonban tulajdonostársa, a Hódmezővásárhelyi Útépítő - a cég, amely 2019-ben 58 milliárd forint forgalmat és több mint hatmilliárd forint nyereséget könyvelt el, közvetett tulajdonosa pedig a Duna Aszfalt, Szíjj László érdekeltsége - emlékeztetőül:

ő az a milliárdos, akinek jachtján pihent a nyáron Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A cél: akár nemzetközi szinten is az élvonal

„Egy ilyen környezetben lehetőségünk lesz arra, hogy a sportolóknak a professzionális edzői háttér mellett infrastrukturálisan és orvosszakmai oldalról is olyan támogatást biztosítsunk, ami a személyi fejlődésükkel párhuzamosan egy még erősebb, egységesebb és akár nemzetközi szinten is az élvonal felé törekvő csapatot eredményez. Ez az elsődleges cél, amiért közösen kell dolgoznunk” – fogalmazott a sajtótájékoztató Magyar Mátyás.

A DVTK-hoz húsz szakosztály és egy észak-magyarországi labdarúgó-hálózat is hozzátartozik.