2p

Miután az évek során milliárdos veszteséget hozott össze, Leisztinger Tamás érdekeltségéből a külügyminisztert is megjachtoztató Szijj László érdekkörébe kerül át a DVTK.

Aláírásra került a BORSODI SPORT Holding Kft., valamint az Arago Befektetési Holding Zrt. által a klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződés - tette közzé a DVTK szerdán honlapján. Az ügyletet a 24.hu járta körbe; a portál azt írja, a Borsodsport Invest eddig az ARAGO Befektetési Holding Zrt.-n keresztül Leisztinger Tamás érdekeltségében állt, 2015 óta összesen durván 1,7 milliárd veszteséget hozott össze a cég. 

A vevőt, a Borsodi Sport Holding Kft.-t közvetlenül karácsony előtt hozták létre, a cégjegyzék alapján az egészségügyi vállalkozásokban érdekelt Magyar Olivér Mátyás rendelkezik minősített többségű befolyást biztosító szavazati joggal.

Dr. Magyar Olivér Mátyás. Fotó: dvtk.hu
Dr. Magyar Olivér Mátyás. Fotó: dvtk.hu

Érdekesebb azonban tulajdonostársa, a Hódmezővásárhelyi Útépítő - a cég, amely 2019-ben 58 milliárd forint forgalmat és több mint hatmilliárd forint nyereséget könyvelt el, közvetett tulajdonosa pedig a Duna Aszfalt, Szíjj László érdekeltsége - emlékeztetőül:

ő az a milliárdos, akinek jachtján pihent a nyáron Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A cél: akár nemzetközi szinten is az élvonal

„Egy ilyen környezetben lehetőségünk lesz arra, hogy a sportolóknak a professzionális edzői háttér mellett infrastrukturálisan és orvosszakmai oldalról is olyan támogatást biztosítsunk, ami a személyi fejlődésükkel párhuzamosan egy még erősebb, egységesebb és akár nemzetközi szinten is az élvonal felé törekvő csapatot eredményez. Ez az elsődleges cél, amiért közösen kell dolgoznunk” – fogalmazott a sajtótájékoztató Magyar Mátyás.

A DVTK-hoz húsz szakosztály és egy észak-magyarországi labdarúgó-hálózat is hozzátartozik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!