2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több mint nyolcezer kávézóban lesz érzékenyítő tréning.

Május végén az összes amerikai üzletét bezárja egy délutánra a Starbucks nemzetközi kávéházlánc, hogy "antirasszista képzést" tartson mintegy 175 ezer alkalmazottjának, miután hatalmas botrány kerekedett abból, hogy a cég egyik philadelphiai kávézójában letartóztattak két afroamerikai férfit a múlt héten.

Az amerikai vállalat kedden jelentette be, hogy május 29-e délutánján az Egyesült Államokban működő több mint nyolcezer kávézója bezár a dolgozók "továbbképzése" miatt. A lépés előzménye, hogy múlt csütörtökön letartóztattak két fekete bőrű férfit egy philadelphiai Starbucksban, miután nem voltak hajlandóak elhagyni a kávézót. A rendőrség szerint a kávézó munkatársai nem engedték meg a két férfinak, hogy használják a mellékhelyiséget, mert nem fogyasztottak. Amikor pedig továbbra is a kávézóban maradtak, az üzlet vezetősége kihívta a rendőrséget.


Az esetről több felvétel is készült, az egyiken az látszik, ahogy a rendőrök bilincsbe verve elvezetik a két férfit, miközben a vendégek a háttérből azt mondják, hogy a fiatalemberek nem csináltak semmi rosszat. Egy férfi azt mondta, hogy találkozója lett volna a két férfival, akik az ő érkezésére vártak. A felvételeket több millióan nézték meg az interneten. Philadelphia polgármestere aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

A Starbucks vezetője, Kevin Johnson bocsánatot kért és ígéretet tett rá, hogy a cég felülvizsgálja belső szabályzatát annak érdekében, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő többé.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!