2019. március 17. 09:52
-

Mindenki szeretné megvédeni szeretteit és értékeit otthonában. Az otthonautomatizálás segítségével sok lehetőségünk van lakásunk biztonságának fokozásában. Egy jól beállított okos otthon rendszerrel akár 15 százalékkal csökkenthetjük lakásunk energiafelhasználását. A világítás, hűtés, fűtés, árnyékolás, garázs- és kertkapuk automatizálásával, mobilról történő vezérlésével tehetjük kényelmesebbé otthonunkat.

Biztonság

Az OOTT okosotthon rendszer részeként tűz, füst, CO és vízfolyás-érzékelőkkel szerelik fel a lakást. Tűz, vagy CO veszély esetén a rendszer nem csak hang, fény és mobil riasztást ad, hanem szükség esetén elzárja a gázcsapot és bekapcsolja a mellékhelységek szellőző ventilátorait,  vagy akár a konyhai szagelszívót.

Vízfolyás-érzékelők segítségével egy esetleges nyitva hagyott vízcsap sem árasztja el a lakást és okoz nagy károkat, az otthon automatika mobilon riaszt és szükség esetén elzárja a vízcsapot.

Ha nyitva marad a hűtőszekrény ajtaja, riasztást küld mobilon és még idejekorán közbeléphetünk, mielőtt tönkre menne minden a hűtőben.

Költségmegtakarítás

Ha kinyitja az ablakot, az automatika azonnal szünetelteti a fűtést, vagy a klímát. Ne az utcát fűtsük, vagy hűtsük.

Ha betűz a nap az ablakon, automatikusan lemennek a rolók, kinyílik az árnyékoló, így spórolhatunk a klimatizáláson.

Utazáskor minimumra veszi a fűtést, de még épp időben visszaállítja a komfortos hőmérsékletet a lakásban, mielőtt hazaérünk. A napi szokásaiknak megfelelően szobánként beállítható a hűtés-fűtés, hogy azokon a napokon és napszakokban fogyasszunk energiát, amikor otthon tartózkodunk.

Nincs többé égve maradt lámpa, világítási körönként beállítható a lámpák automatikus lekapcsolása, és az összes automatizált világítás mobilról le-, vagy felkapcsolható.

Kényelem

Az automatikus szabályozás mellett mindent, a világítást, a fűtést, hűtést, árnyékolást, kapukat, HIFI-t a mobilunkról tudunk irányítani. Ha a megszokottnál korában indulunk haza, még indulás előtt feljebb tekerhetjük az okosfűtést.

A távvezérlés mellett előre elkészített forgatókönyveket is indíthatunk, akár hangvezérléssel is. A „Hazaértünk” okosforgatókönyv például kinyitja a kert- és garázskaput, és – amennyiben már elmúlt naplemente – felkapcsolja a kerti világítást.

A lehetőségek tárháza azonban szinte végtelen, mindenki saját igényei szerinti automatizmusokat és forgatókönyveket készíthet.

Mennyibe kerül

Felmerül a kérdés, hogy ez mennyibe kerül, megéri, vagy sem. A rendszer testre szabható, az okosotthon ára arányos a rendszer tudásával és bonyolultságával. Nem kell azonban földhözverő számokra számítani, egy kisebb garzon otthonautomatizálásnak anyagköltsége, amely már világítást, egy konnektort, klímát, fűtést, redőnyöket és tűzjelzőt tartalmaz nem éri el a bruttó 270 ezer forintot.

Falvésés nélkül meglévő lakásokba is

Az OOTT okosotthon rendszere rádiós rendszer, így vésés, és felfordulás nélkül, gyorsan, egy-két nap alatt kiépíthető meglévő és újépítésű lakásokba is.

Kompatibilitás

A meglévő eszközöket sem kell cserélni. A meglévő berendezések többsége felhasználható, nem kell kicserélni. Felhasználható a legtöbb kapcsoló, elektromos redőny, klíma, garázs és kertkapu automatika.

De nem csak a régebbi, hanem a legújabb okos kütyük is integrálhatóak. Legyen az Amazon Alexa, Google Home Assistant, Apple Siri, Philips Hue, Nest, vagy IKEA okos lámpa, ezekkel mind együttműködik az OOTT okosotthon rendszer.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.