2019. március 17. 09:52
-

Mindenki szeretné megvédeni szeretteit és értékeit otthonában. Az otthonautomatizálás segítségével sok lehetőségünk van lakásunk biztonságának fokozásában. Egy jól beállított okos otthon rendszerrel akár 15 százalékkal csökkenthetjük lakásunk energiafelhasználását. A világítás, hűtés, fűtés, árnyékolás, garázs- és kertkapuk automatizálásával, mobilról történő vezérlésével tehetjük kényelmesebbé otthonunkat.

Biztonság

Az OOTT okosotthon rendszer részeként tűz, füst, CO és vízfolyás-érzékelőkkel szerelik fel a lakást. Tűz, vagy CO veszély esetén a rendszer nem csak hang, fény és mobil riasztást ad, hanem szükség esetén elzárja a gázcsapot és bekapcsolja a mellékhelységek szellőző ventilátorait,  vagy akár a konyhai szagelszívót.

Vízfolyás-érzékelők segítségével egy esetleges nyitva hagyott vízcsap sem árasztja el a lakást és okoz nagy károkat, az otthon automatika mobilon riaszt és szükség esetén elzárja a vízcsapot.

Ha nyitva marad a hűtőszekrény ajtaja, riasztást küld mobilon és még idejekorán közbeléphetünk, mielőtt tönkre menne minden a hűtőben.

Költségmegtakarítás

Ha kinyitja az ablakot, az automatika azonnal szünetelteti a fűtést, vagy a klímát. Ne az utcát fűtsük, vagy hűtsük.

Ha betűz a nap az ablakon, automatikusan lemennek a rolók, kinyílik az árnyékoló, így spórolhatunk a klimatizáláson.

Utazáskor minimumra veszi a fűtést, de még épp időben visszaállítja a komfortos hőmérsékletet a lakásban, mielőtt hazaérünk. A napi szokásaiknak megfelelően szobánként beállítható a hűtés-fűtés, hogy azokon a napokon és napszakokban fogyasszunk energiát, amikor otthon tartózkodunk.

Nincs többé égve maradt lámpa, világítási körönként beállítható a lámpák automatikus lekapcsolása, és az összes automatizált világítás mobilról le-, vagy felkapcsolható.

Kényelem

Az automatikus szabályozás mellett mindent, a világítást, a fűtést, hűtést, árnyékolást, kapukat, HIFI-t a mobilunkról tudunk irányítani. Ha a megszokottnál korában indulunk haza, még indulás előtt feljebb tekerhetjük az okosfűtést.

A távvezérlés mellett előre elkészített forgatókönyveket is indíthatunk, akár hangvezérléssel is. A „Hazaértünk” okosforgatókönyv például kinyitja a kert- és garázskaput, és – amennyiben már elmúlt naplemente – felkapcsolja a kerti világítást.

A lehetőségek tárháza azonban szinte végtelen, mindenki saját igényei szerinti automatizmusokat és forgatókönyveket készíthet.

Mennyibe kerül

Felmerül a kérdés, hogy ez mennyibe kerül, megéri, vagy sem. A rendszer testre szabható, az okosotthon ára arányos a rendszer tudásával és bonyolultságával. Nem kell azonban földhözverő számokra számítani, egy kisebb garzon otthonautomatizálásnak anyagköltsége, amely már világítást, egy konnektort, klímát, fűtést, redőnyöket és tűzjelzőt tartalmaz nem éri el a bruttó 270 ezer forintot.

Falvésés nélkül meglévő lakásokba is

Az OOTT okosotthon rendszere rádiós rendszer, így vésés, és felfordulás nélkül, gyorsan, egy-két nap alatt kiépíthető meglévő és újépítésű lakásokba is.

Kompatibilitás

A meglévő eszközöket sem kell cserélni. A meglévő berendezések többsége felhasználható, nem kell kicserélni. Felhasználható a legtöbb kapcsoló, elektromos redőny, klíma, garázs és kertkapu automatika.

De nem csak a régebbi, hanem a legújabb okos kütyük is integrálhatóak. Legyen az Amazon Alexa, Google Home Assistant, Apple Siri, Philips Hue, Nest, vagy IKEA okos lámpa, ezekkel mind együttműködik az OOTT okosotthon rendszer.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!