2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A mesterséges intelligencia (MI) társadalmi, etikai és a biztonsági kockázataitól tartanak leginkább a döntéshozók – derül ki az EY 1200 vezérigazgató (CEO) bevonásával készült nemzetközi kutatásából. 

Legalább annyi munkahelyet fog teremteni a mesterséges intelligencia, mint ahányat kivált majd. Ezten a véleményen van a vezérigazgatók 65 százaléka - derül ki az EY tanácsadó cég felméréséből, amely azt nézte, hogyan vélekednek a cégvezetők a mesterséges intelligenciáról. 

  • Az üzleti világnak komolyan foglalkoznia kell az MI rosszindulatú alkalmazásának következményeivel. A kibertámadásoktól, a dezinformációtól és a videó-hamisítására alkalmas deepfake módszerektől tartanak leginkább a vezérigazgatók.
  • Tízből kilenc (88 százalék) vezérigazgató már elkezdte felmérni, hogy milyen MI alapú technológiába érdemes befektetnie.
  • A válaszadók 43 százaléka már aktívan befektet a mesterséges intelligencia területén, míg 45 százalék jelentős beruházást tervez a következő egy évben.
  • Általános várakozásuk, hogy a mesterséges intelligencia használata gördülékenyebbé teszi a cégek működését, ezt a megkérdezett vezetők 65 százaléka mondta. 

A felmérés eredményeiről Zala Mihály, az EY IT- és technológiai tanácsadással foglalkozó területének vezetője a következőket mondta: 
 

„Az a paradox helyzet állt elő, amikor a döntéshozóknak egyszerre kell befektetniük a mesterséges intelligenciába és felkészülniük arra, hogy óvhatják meg tőle szervezetüket. Az MI megfelelő alkalmazásával ugyanis elképesztő hatékonyságnövekedést érhetnek el a vállalatok. A másik oldalon viszont az adathalász kibertámadások szinte felismerhetetlenek lesznek épp úgy, ahogy egy hamisított videó is percek alatt rombolhatja le a cég évek alatt felépített hírnevét."

 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!