1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Roszatom alvállalkozója kényszerszabadságolások után elkezdett felmondani dolgozóinak.

Miközben hivatalosan senki nem jelentette be a beruházás szüneteltetését vagy leállítását, a Roszatom egyik alvállalkozója több munkását is elküldte. Erről Harangozó Tamás MSZP-s képviselő számolt be, az RTL Híradó pedig meg is tudott szólaltatni érintetteket.

A munkások már a Paks2 projekthez kapcsolódó kiszolgálóépületeken dolgoztak, márciusban viszont két hét kényszerszabadságra küldték őket, amikor pedig visszamentek, közös megegyezéssel történő szerződésbontásról szóló iratok várták őket. Sokan hónapok óta fizetést sem kaptak.

A cég vezetői oroszok, a munkások között sok külföldi, keleti vendégmunkás volt. A magyar kormány a Roszatomhoz irányította a Híradó stábját, mert ezen az építkezésen az orosz cég megbízásából folyik a munka. A Roszatom magyarországi képviselete elismerte, hogy vannak problémák.

Úgy fogalmaztak:„bizonyos átmeneti, technikai jellegű nehézségek jelentkeztek,” ám a projekt orosz fővállalkozója „külön erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy segítse az alvállalkozóit”.

A riport itt megnézhető.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!