<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Roszatom alvállalkozója kényszerszabadságolások után elkezdett felmondani dolgozóinak.

Miközben hivatalosan senki nem jelentette be a beruházás szüneteltetését vagy leállítását, a Roszatom egyik alvállalkozója több munkását is elküldte. Erről Harangozó Tamás MSZP-s képviselő számolt be, az RTL Híradó pedig meg is tudott szólaltatni érintetteket.

A munkások már a Paks2 projekthez kapcsolódó kiszolgálóépületeken dolgoztak, márciusban viszont két hét kényszerszabadságra küldték őket, amikor pedig visszamentek, közös megegyezéssel történő szerződésbontásról szóló iratok várták őket. Sokan hónapok óta fizetést sem kaptak.

A cég vezetői oroszok, a munkások között sok külföldi, keleti vendégmunkás volt. A magyar kormány a Roszatomhoz irányította a Híradó stábját, mert ezen az építkezésen az orosz cég megbízásából folyik a munka. A Roszatom magyarországi képviselete elismerte, hogy vannak problémák.

Úgy fogalmaztak:„bizonyos átmeneti, technikai jellegű nehézségek jelentkeztek,” ám a projekt orosz fővállalkozója „külön erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy segítse az alvállalkozóit”.

A riport itt megnézhető.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.