<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő és általa irányított informatikai cég megegyezett a PPF Telecom Group-pal a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról.

Dél-Kelet Európában bővíti a telekommunikációs portfólióját a 4iG, miután végleges adásvételi megállapodást kötött a PPF Telecom Grouppal a Telenor Montenegro megvásárlásáról – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén. A Telenor Montenegro 2020-ban elért 44 millió eurós árbevételével piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A podgoricai központtal működő társaság 436 saját tulajdonú bázisállomással rendelkezik, bevételeinek több mint kétharmada a 413 ezret számláló lakossági és üzleti előfizetői körtől származik.

A Telenor Montenegro stabil növekedési háttérrel rendelkező mobilszolgáltató, melynek megvásárlása fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiánk megvalósításában. Az akvizíció további lehetőségeket nyithat számunkra a régióban a távközlési, illetve az ICT piacon.” – mondta a szerződés aláírását követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. „Támogatjuk a társaság menedzsmentjét és munkatársait, elkötelezettek vagyunk a lakossági és üzleti ügyfelek további magas minőségű kiszolgálása mellett.” – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

Jászai Gellért szerint a tranzakció fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiájukban. Fotó: MTI
Jászai Gellért szerint a tranzakció fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiájukban. Fotó: MTI

A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet a montenegrói versenyjogi eljárást követően, várhatóan még idén év végéig zárulhat.