2020. március 2. 11:39
mfor.hu

Az USA és az EU után a Távol-Keletre is eljut a cariprazine.

A Richter Gedeon Nyrt. és a WhanIn Pharm. Co. Ltd. bejelentették, hogy kizárólagos licenc és szállítási megállapodást írtak alá a cariprazine-nak, mint innovatív antipszichotikumnak Dél-Koreában történő forgalmazására, áll a Richter hétfői közleményében.

A megállapodás értelmében a Richter szállítja majd a terméket, a WhanIn pedig törzskönyvezi, majd értékesíti a készítményt Dél-Koreában. A szerződés aláírásakor a Richter egyszeri, előzetes mérföldkő fizetésben részesül a WhanIn részéről, a termék bevezetését követően pedig bizonyos célok teljesülésekor jogosult lesz további, forgalomhoz kötött mérföldkő-bevételekre is.

A cariprazine az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódokkal diagnosztizált, illetve skizofréniában szenvedő felnőtt betegek kezelésére szolgáló antipszichotikum. A gyógyszert a Richter kutatói fedezték fel, és licencbe adták az Allergan-nak az Egyesült Államokban történő értékesítésre. Engedélyt kapott az Európai Unióban is, és 15 tagállamban már árusítják is. A hagyományos, kelet-közép európai régiójában a Richter maga viszi piacra a termékét, míg Nyugat-Európában licencbe adta a kereskedelmi jogokat a Recordati-nak.

A cég vezérigazgatója a Piac&Profitnak adott interjújában a cariprazine-t, mint a Richter hosszú távú növekedésének zálogaként említette a skizofrénia elleni gyógyszert. 

Az amerikai IQVIA egészségügyi multi adatai szerint az atípusos antipszichotikumok 2019-es, összesített forgalma mintegy 180 millió dollárt tett ki.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.