TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Bár péntek éjfélkor véget ért a Lufthansa légiutas-kísérőinek 48 órás sztrájkja, szombaton is több járattörlésre és késésre kell számítani. A légitársaság és az utaskísérők holnap ülnek le tárgyalni. A jogi problémák miatt nem borítékolható a megegyezés.

Münchenben ma is húsz járatot töröltek. Sok járat több órás késéssel érkezett, vagy indult. Északrajna-Vesztfália és Nürnberg repülőterein viszont már normalizálódott a helyzet – írta a Tagesschau német televíziós és hírportál. Nem zárták ki ugyanakkor, hogy még késések előfordulhatnak. A Lufthansa sztrájkja péntek éjfélkor befejeződött.

Frankfurtban attól tartanak, hogy a szokásosnál nagyobb lesz a hétvégén a zsúfoltság. Sokan ugyanis elhalasztották a repülést a sztrájk miatt csütörtökről és péntekről egy későbbi időpontra.

Az utaskísérők szakszervezete, az UFO és a német légitársaság vasárnap ül tárgyalóasztalhoz. A tét 21 ezer utaskísérő bére – írta a Tagesschau.

Újabb cégekre is kiterjedhet

A szakszervezet erős, a sztrájkot kiterjesztheti a Germanwings, az Eurowings Deutschland, a LufthansaCityLine és a SunExpress Deutschland társaságokra is. A tárgyalások azért is nehezek, mert jogi kérdések tisztázatlanok, így számos jogász is részt vesz. Nem biztos, hogy a törvények szerint tető alá hozható egy, az összes utaskísérőt érintő bérmegállapodás – utalt rá a német portál.

A kétnapos sztrájk miatt 1500 járatot kellett törölni, ami 200 ezer utast érintett. Több budapesti járat is kimaradt a sztrájk ideje alatt – tette hozzá az MTI.

A tőzsde ünnepelte az alacsony bért

A német légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) valamennyi Németországból induló csütörtöki és pénteki Lufthansa-járatra sztrájkot hirdetett. A Lufthansa vezetősége ugyanis mindeddig nem volt hajlandó tárgyalni velük a béremelésről és a munkafeltételekről. A héten azonban a felek megállapodtak abban, hogy vasárnap tárgyalásokat kezdenek.

A Lufthansa gyorsjelentését – nem kis részben a bérvisszafogás, költségcsökkentés miatt – nagyon jól fogadta a tőkepiac csütörtökön. A részvény aznap több mint hat százalékkal emelkedett. Pénteken további egy százalékkal ment fel a részvény. (Korábbi cikkünk a témában: Történelmi csúcson a BUX index és az OTP, egekben a Lufthansa.)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.