<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A gyármentő programon túl is lesz egy hitellehetőség.
 

A már bejelentett gyármentő programon túl egy 200 milliárd forintos keretösszegű garancia- és hitelprogram indul január 1-től nagy- és közepes vállalkozások számára – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

A HVG cikke szerint a program két részből áll majd: első elemeként a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) 100 milliárd forint keretösszegű gyármentő likviditási garanciaprogramot indít a nagy- és középvállalkozások számára, amelyben az MFB állami kezességet, illetve garanciát vállal a forgóeszközhitelek, folyószámlahitelek, illetve a működést finanszírozó hitelek biztosítékaként.

A portál cikke szerint a program másik elemeként az Eximbank Zrt. 100 milliárd forint keretösszegű gyármentő beruházási hitelprogramot indít, amelyben az Exim államilag támogatott, rendkívül kedvezményes és a futamidő végéig fix kamatozású beruházási hiteleket nyújt a hazai termelő közép- és nagyvállalatok energiahatékonysági, illetve megújuló energiatermelő beruházásaihoz. A kamat maximális mértéke a forint hitelek esetén 5 százalék, az euró alapú hitel esetében pedig 3,5 százalék lehet – ismertette a miniszter.

(HVG)