<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A gyármentő programon túl is lesz egy hitellehetőség.
 

A már bejelentett gyármentő programon túl egy 200 milliárd forintos keretösszegű garancia- és hitelprogram indul január 1-től nagy- és közepes vállalkozások számára – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

A HVG cikke szerint a program két részből áll majd: első elemeként a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) 100 milliárd forint keretösszegű gyármentő likviditási garanciaprogramot indít a nagy- és középvállalkozások számára, amelyben az MFB állami kezességet, illetve garanciát vállal a forgóeszközhitelek, folyószámlahitelek, illetve a működést finanszírozó hitelek biztosítékaként.

A portál cikke szerint a program másik elemeként az Eximbank Zrt. 100 milliárd forint keretösszegű gyármentő beruházási hitelprogramot indít, amelyben az Exim államilag támogatott, rendkívül kedvezményes és a futamidő végéig fix kamatozású beruházási hiteleket nyújt a hazai termelő közép- és nagyvállalatok energiahatékonysági, illetve megújuló energiatermelő beruházásaihoz. A kamat maximális mértéke a forint hitelek esetén 5 százalék, az euró alapú hitel esetében pedig 3,5 százalék lehet – ismertette a miniszter.

(HVG)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.