TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Stelius Befektető Zrt. közel 17,2 millió forinttal, csaknem 28,6 millióra szállította le az első Orbán-kormány aranytojást tojó tyúkjaként elhíresült Vegyépszert is a portfoliójában tudó társaság jegyzett tőkéjét.

A cégközlönyben megjelent tájékoztatás szerint az alaptőke csökkentésére azért kerül sor, mert a Magyarország száz leggazdagabbja közé tartozó Nagy Elek – egyszersmind a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke – minősített többségi befolyása (ez legalább 75 százalékos tulajdoni hányadot jelent) alatt álló Stelius bevonja az általa megszerzett, összesen közel 17,2 millió értékű saját részvényét. A közzétételből az is kiderül, hogy az alaptőke leszállítása kapcsán a részvényesek részére kifizetés nem történik, kizárólag az alaptőke összege változik – az tehát 45,72 millióról 28,557 millióra csökken –, illetve a törzsrészvények darabszáma csökken.

Nagy Elek Nagy Elek

Az 1995 áprilisában még Épszer-Unió Befektető Rt.-ként alakult, 2006 decemberétől Steliusra átkeresztelt cég tevékenységi köre széles. Abban megtalálható a vagyonkezelés, a saját tulajdonú ingatlan adásvétele, az üzletvezetés, a PR, kommunikáció, az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, az immateriális javak kölcsönzése és az ingatlanügynöki tevékenység. Ennek megfelelően tucatnyi cégben – köztük a Vegyépszerben és a Főtaxiban, hogy csak az ismertebbeket említsük – birtokol döntő irányítást biztosító többségi, közvetlen tulajdont, míg a Paskál Park Zrt. közös vezetésű vállalatnak minősül.

A jegyzett tőkénél persze sokkal nagyobb jelentőségű, hogy a Stelius konszolidált saját tőkéje 2018 végén 36 milliárd forintot tett ki, ez 2,1 milliárddal haladta meg az egy évvel korábbit – olvasható a társaság 2018. évi beszámolójában. Kötelezettségei viszont jelentősek, több mint 24 milliárdot tettek ki, ennek csaknem a fele, 11,6 milliárdnyi egy éven belül esedékes.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.