<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Szeptember közepén tartotta évadnyitó kihelyezett frakcióülését a Fidesz, ami az elmúlt évek egyik legdrágább ilyen rendezvénye lett.

Szeptember 12-14. között tartotta Velencén a hagyományos őszi évadnyitó kihelyezett frakcióülését a Fidesz, ahol a résztvevők az előttük álló időszak főbb témáit, irányvonalait beszélték át.

A rendezvényért 16,7 millió forintot fizettek ki - derül ki a parlament honlapján elérhető szerződéslistából.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A szerződést a frakció nevében Kocsis Máté írta alá a White Hotel Marketing Kft.-vel. Az idei kihelyezett ülés tekintetében lényegében lemásolták a tavalyi évet, hiszen akkor is Velence volt a helyszín és a White Hotel Marketing Kft. a másik szerződő fél. Az akkori eseményt azonban valamivel olcsóbban úszta meg a Fidesz, hiszen az ideinél közel 9 százalékkal kevesebb összeget, 15,2 millió forintot kellett kifizetni.

Az 16,7 millió forintos költség egyébként a második legdrágábbá avanzsálta a mostani frakcióülést. A szerződéslista szerint a 2016 őszén Balatonfüreden tartott "gyűlés" ennél is többe, 17,3 millió forintba került, amit a füredi Flamingó Wellness és Konferencia Hotelt működtető Cziegle-Flamingó Kft. számlázhatott ki a Fidesznek. A korábbi években egyébként még 8-10 millió forintból megúszták az ilyen rendezvényeket, a legkisebb költséggel a 2014 szeptemberében Tapolcán megrendezett frakcióülés volt a legolcsóbb, "mindössze" 8,4 millió forintot emésztett fel a rendezvény.