TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

És év végéig lehet élni a válságkezelő intézkedéssel.

A tegnapi Magyar Közlöny rengeteg kormányrendelettel igazítja a veszélyhelyzet megszűnése utáni időszakhoz az állam működését, a gazdaság szabályozását.

Két és fél hónap maradt a kérelem benyújtására Két és fél hónap maradt a kérelem benyújtására

A vállalkozások számára az egyik legfontosabb intézkedés azt határozza meg, hogy meddig lehet igényelni a csökkentett munkaidőhöz kapcsolt állami támogatást.

A kormányrendelet értelmében a kérelem benyújtásának határideje 2020. augusztus 30, az alkalmazhatóság határideje pedig 2020. december 31.

Vagyis a vállalkozásoknak két és fél hónapjuk maradt, hogy benyújtsák a kérelmüket.

A támogatás (amelyről minden fontos információt megtalál ebben a cikkünkben) időtartama három hónap, amely során a kieső bér 70 százalékát téríti meg az állam. A munkaadónak vállalnia kell, hogy a támogatás ideje alatt, valamint további egy hónapig foglalkoztatja a támogatásban részesült dolgozóját. Azon munkavállalók után lehet igénybe venni a támogatást, akiknek a munkaideje legalább 15 százalékkal, de legfeljebb 75 százalékkal csökkent. Vagyis a 8 órás munkaidőt figyelembe véve minimum a napi 2 órás foglalkoztatásnak fenn kell állnia a kérelem befogadásához.

A kormány tájékoztatása szerint eddig mintegy 200 ezer emberen segítettek a munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő támogatások. A csökkentett munkaidőre vonatkozó támogatást 13 ezer cég igényelte 160 ezer munkavállaló után, s ezen a címen 26,5 milliárd forintot már ki is fizettek.

A kutatás-fejlesztési tevékenységet végzőknél - akikre szintén a fent említett határidők vonatkoznak - a 16 ezer foglalkoztatott után 11,7 milliárd forint támogatást fizettek már ki.

A legtöbb igénylés, kifizetés a hajdú-bihari, a békési és a szabolcs-szatmár-beregi vállalkozásokhoz köthető.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.