7p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A harmadik befektetési körével a magyar cég tovább tervezi növelni mobil CI/CD szolgáltatását, ami naponta már több tízezer cég életét teszi könnyebbé. A magyar startupba Ashton Kutcher amerikai színész is beszállt.
 

A magyar Bitrise ma jelentette be a harmadik befektetési körének lezárását. A fordulóban olyan cégek vettek részt mint a Partech, a Zobito, és a cég jelenlegi befektetői, az OpenOcean, a Y Combinator, és a Fiedler Capital. 

A Bitrise egy olyan szolgáltatást fejleszt, ami a mobilappokat készítő programozók életét könnyíti meg: a kódolás befejezése és az appstore-ba kerülés közötti unalmas és ismétlődő feladatokat automatizálja, ezzel időt és pénzt takarítva meg mindenkinek.
A Bitrise egyik legnagyobb erőssége, hogy teljesen testreszabható: akár Android, akár iOS, akár bármilyen más mobilplatform a cél, a már használt külső szolgáltatások is pár kattintással beépíthetőek.

“Idén az eddigi integrációk számát 400-ra szeretnénk duplázni. Így a fejlesztőknek még kevesebb időt kell az általuk választott külső szolgáltatások beállításával elpazarolni, és több idejük lesz magára az app fejlesztésére és későbbi fenntartásra,” mondta Birmacher Barnabás,  a cég alapító tagja és CEO-ja.

Az új tőkével a cég főleg szolgáltatását fogja további fejleszteni. A céljuk az egész mobil fejlesztési (DevOps) ciklus lefedése, melynek köszönhetően a mobilfejlesztők egy olyan szolgáltatást kapnak, amin keresztül egy app fejlesztésének teljes folyamatát egy helyen lehet irányítani és nyomon követni. A Bitrise a közelmúltban felvásárolta az Outlyer nevű app monitorozással foglalkozó céget, aminek technológiája ebben fontos szerepet fog játszani.

A Bitrise Magyarországról indult, és a csapat nagy része jelenleg is itt dolgozik. “A magyar munkavállalók képzettsége miatt sok nemzetközi cég tart itt fent irodát, és a munkatársaink nemzetközi tapasztalata nekünk is segítség, hiszen ügyfeleink nagy többsége külföldi. Sokszor van szükségünk a csapat kreativitására, fejlődésüket pedig mi is folyamatosan segítjük” folytatta Birmacher Barnabás.  

A cég egyre nagyobb hangsúlyt szeretne fordítani a toborzásra is, a magyarországi részleg mellett az USA-ban és Nagy-Britanniában, illetve további irodákat nyitna a világ más részein is.“A okostelefonok és az alkalmazások mára a mindennapi élettől elválaszthatatlanok. Minden üzlet és vállalkozás hosszú távú sikeréhez elengedhetetlen a mobil-fókuszú gondolkodás,” ahogy Birmacher Barnabás fogalmazott. “A kihívás abban rejlik, hogy a mobilappok világa teljesen más, mint a szoftverfejlesztés többi ága. Pontosan ezért hoztunk létre egy olyan szolgáltatást, ami mára több mint 100.000 mobilfejlesztő életét könnyíti meg és ez segíti őket a lehető legjobb eredmények elérésében. A Bitrise-nak köszönhetően a fejlesztők könnyen át tudják hidalni a mobilapp fejlesztés egyedi problémáit, az első lépéstől egészen az utolsóig. A mobil-unikornisok több mint fele a Bitrise-t használja, a kezdetektől a több milliárd dolláros értékelésig és a tőzsdei bevezetésig. Talán ez a legjobb példája annak, hogy mennyit is jelent a fejlesztőknek egy ilyen megoldás.”

Isabel Rios, a Mozilla munkatársa a következőként írta le a CI/CD szolgáltatás jelentőségét: “A Bitrise tökéletesen beleillett a Mozilla fejlesztési folyamatába, már a kezdetektől fogva. A buildek konfigurálása egyszerű és intuitív volt, főleg a workflow, step, és trigger funkcióknak köszönhetően. Egy agilis fejlesztési környezetben a Bitrise egy megbízható módja annak, hogy tudjuk hogy a termékünk pontosan mikor hogyan viselkedik.”

“A Bitrise egy olyan problémára kínál megoldást, amit eddig senki sem tudott tökéletesen áthidalni,” ahogy Reza Malekzadeh, a Partech general partnere fogalmazott. “Hatalmas érték az, hogy a fejlesztők életét ennyire megkönnyítik, a munkájukat pedig sokkal hatásosabbá teszik. Örülünk, hogy a cég további, DevOps felé terjeszkedését támogathatjuk ezzel a befektetéssel, és örömmel követjük nyomon az új lehetőségeket mind a Bitrise mind a mobilalkalmazás-fejlesztők életében.”

Fotózás a Bitrise-ban
Fotózás a Bitrise-ban


“A Bitrise lenyűgöző eredményeket ért el az OpenOcean 2017-es támogatása óta,” mondta Ekaterina Almasque, az OpenOcean partnere. “Az iparban hatalmas változásokat láthattunk az elmúlt időszakban, a mobil-fókuszú világ felé, ami sajnos az alkalmazásfejlesztésben és a digitális szolgáltatások működtetésében számos új nehézséget jelent. A Bitrise világszerte elnyerte a felhasználók tetszését, és a bevételét több mint megtízszerezte csupán két év alatt. Élvezzük a céggel való együttműködést, és azt, hogy nyomon követhetjük az egyre növekvő csapatuk fő célját: egy olyan termék létrehozását, ami a jövőben az összes enterprise szintű cég életében egy bevett, de-facto szolgáltatásként fogja megkönnyíteni az app fejlesztés menetét.
 
“Hihetetlenül szerencsésnek érezzük magunkat, hogy olyan befektetőkre találhattunk mint az OpenOcean,” ahogy Birmacher fogalmazott. “Végig segítettek nekünk, az ötlettől a megvalósításon keresztül addig, amíg egy rohamosan növekvő cég nem lettünk. Most hogy a következő lépéshez érkeztünk, nélkülözhetetlen a befektetőink további támogatása. A Fiedler Capital, Y Combinator, Partech, Zobito, és az OpenOcean együttes tapasztalata egy olyan segítséget nyújt nekünk, amivel biztosan tudunk haladni előre. 

A Bitrise-ról bővebben
A Bitrise a világ vezető mobilapp fejlesztés automatizációs platformja. A continuous integration and delivery platform több tízezer app fejlesztési folyamat alapjaként funkcionál az egész világon, és olyan cégek munkáját segíti mint a Travelex, Virgin Mobile, Just Eat, Careem, DeNA, Buffer, a Mozilla, és még sokan mások. A 2014-ben alakult cég jelenleg három irodával rendelkezik, Budapesten, Londonban, és San Franciscoban. A Bitrise kis és nagy csapatok számára is lehetővé teszi, hogy könnyebben fejlesszék és üzemeltessék a mobilappjaikat. A cég olyan támogatókkal rendelkezik mint a Partech, OpenOcean, Zobito, Y Combinator, és a Fiedler Capital, és több mint 23.5 millió dolláros tőkére tett szert eddig.

A Bitrise jelenleg több mint 250,000 mobil buildet dolgoz fel havonta, Android, iOS, React Native, Xamarin, Flutter, és további fejlesztési környezetekben — mindez átszámolva több mint 5 millió percet jelent. Több mint 200 integrációt tartalmaz a megoldásuk, ami olyan eszközöket, termékeket, és folyamatokat szolgáltat a fejlesztőknek, mint a Slack, Amazon Device Farm, JIRA, és hasonlók. Közel 100,000 mobilfejlesztő bízza nap mint nap a Bitrise-ra a munkájukat, és az app fejlesztés minden részét.

A szolgáltatás mint termék (SaaS) jellegű, felhőalapú platformjukon kívül a cég nemrég saját kezűleg menedzselhető felhőmegoldásokat is elkezdett forgalmazni, főleg a nagyvállalatok és az olyan kliensek felé, akik nagyobb szintű teljesítményt és biztonságot szeretnének a használt termékek mögött tudni. A cég továbbá most kezd bele az új árazási modelljének tesztelésébe, ami kizárólagosan a felhasznált build idők költségét veszi figyelembe, a havi meghatározott limitek helyett. 2019 tavasza óta a Bitrise a legjobb értékelésekkel rendelkező CI/CD szoftver az olyan oldalakon, mint a G2CROWD. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!