TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A Quantis Finance Kft. eredménye nyereségből azért fordult veszteségbe, s kényszerült emiatt jelentős tőkeleszállításra, mert az új lakástakarék-szerződések utáni állami támogatás 2018 október közepi eltörlése miatt már nem tudta értékesíteni az addig a közvetítői jutalékai közel 60 százalékát adó Erste Lakástakarékpénztár termékeit.

A Quantis Finance Kft. május 7-ei taggyűlésén a törzstőkéjét 7 millió forinttal, 9 millióra szállította le, veszteségrendezés miatt – olvasható a legfrissebb cégközlönyben. Az már az Opten céginformációs rendszerből derül ki, hogy a kft 2019-es éve meglehetősen gyengére sikeredett: közel 17 millió forintos nettó árbevétele a 2018-as 55 milliós forgalmának még a harmadát sem érte el, miközben az eredménye nyereségből (1,8 millió) csaknem 2 milliós veszteségbe fordult, emiatt a saját tőkéje 9 millióra zuhant. Mivel ez kevesebb a törzstőkéje kétharmadánál, a cégnek tőkeleszállítást kellett végrehajtania.

Nagyot változott a matek. Fotó: Pixabay Nagyot változott a matek. Fotó: Pixabay

Az árbevétel ekkora mértékű zuhanását az idézte elő, hogy legnagyobb vevője, az Erste Lakástakarék részére a 2018-as törvényi változás miatt 2019-ben már nem tudott értékesíteni – kapunk magyarázatot a Quantis tavalyi éves beszámolójának kiegészítő mellékletéből.

Ez vélhetően arra való utalás, hogy a 2018. október 17. után megkötött lakástakarék-szerződések után nem jár a 30 százalékos, maximum évente 72 ezer forintos állami támogatás, mely miatt az Erste Lakástakarék egészen 2019. május 10-éig nem értékesített új terméket, akkor jelent meg a nem állami támogatásos módozataival.

Ezt a kiesést ugyanis a cég más termékek eladásával nem tudta ellensúlyozni. Csak érzékeltetésül: a tavalyelőtt még 54,7 milliós közvetítési jutalékából ugyanis 32,3 millió származott az Erste Lakástakaréktól (ez közel 60 százalékos arány).

A törzstőke-leszállítás összege az egyes tagok törzsbetéteit törzsbetéteik arányában csökkenti, így a tulajdoni arányok nem változtak: a kft 80 százalékos tulajdonosa továbbra is a Quantis Holding Zrt., míg 20 százalékos üzletrészt Adrovitz Botond birtokol.

A Quantis Holding az egykori Brokernet jogutódja, 2013 május végétől tevékenykedik ezen a néven. A 2014-ben még 1 milliárd forint feletti árbevétele 2018-ra kétharmadára, 643 millióra csökkent, miközben az adózott nyeresége még ennél is jobban, 331 millióról 15 millióra apadt.

A Quantis Finance Kft.  2001 februárjában alakult, Palládium-Brókerház Biztosítási Alkusz Kft.-ként, mai nevét 2014 áprilisában vette fel. Fő profilját a biztosítási ügynöki brókerkedésről 2017 februárjában egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenységre változtatta, miközben továbbra is utazik az ingatlanbizniszben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.