2p

Lezárta a naperőműveket üzemeltető Euronergy Tarvos Kft. és Euronergy Anthe Kft. 100 százalékos üzletrészeinek megvásárlását a NAP Nyrt, ezzel naperőművi kapacitása 2,5 megawattal, 33 megawattra bővül - közölte a tőzsdén jegyzett társaság.

A közlemény szerint az akvizíció Medgyesegyháza közelében működő naperőműveket érint, ebből kettő METÁR-KÁT támogatási rendszerben üzemel, a másik kettő pedig a METÁR zöld prémium típusú támogatásra jogosult.

A tájékoztató szerint a cég 70, együttesen 36 megawatt teljesítményű naperőművel termel zöldenergiát Söjtörön, Mohácson, Lánycsókon, Tiszafüreden, Ócsán és Medgyesegyházán.

Terveik szerint az év végére több zártkörű és nyilvános tőkebevonást követően a cég naperőmű portfóliójának összkapacitása 100 megawattra növekedhet.

A társaság adózott nyeresége 2021-ben 99,5 millió forintra emelkedett az előző évi 171 ezer forintról, az árbevétel 581,5 millió forintot ért el a 2021-es 5 millió forint után.

A 8,05 milliárd forint jegyzett tőkéjű NAP Nyrt. részvényeivel 2021. október 21. óta kereskednek a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán. A részvény szerdán 1120 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1444 forint, a legalacsonyabb 1060 forint volt.

(MTI)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!