2p

Beesett vasárnap délutánra egy fontos kormányhatározat.

425 millió eurós, azaz nagyjából 170 milliárd forintnak megfelelő hitelkeretet nyújthat a Magyar Fejlesztési Bank az Antenna Hungária számára – derült ki a ma megjelent Magyar Közlönyből.

A Portfolio cikke szerint a felvásárlás tényének bejelentése óta sem a kormány, sem az Antenna Hungária anyavállalata, a 4iG sem kommentálta érdemben a tranzakcióval kapcsolatos híreket, a 4iG előzetesen mindössze annyit közölt, hogy 2022 végéig tervezi a Vodafone Magyarország átvilágítását és a teljes tranzakció lezárását.

Ez végül nem történt meg, de ahogy arról mi is írtunk, a 4iG-t pénteken este felminősítette a Scope Ratings, egyebek mellett azzal indokolva, hogy „a felminősítés a Vodafone Magyarország felvásárlásával jelentős magyarországi mobilpiaci részesedéssel javuló versenypozíciót, üzleti profilt, eredményességet és javuló hitelmutatókat tükröz”

A portál cikke szerint

a Scope indoklása, a felminősítés ténye, valamint a most bejelentett kormányzati hozzájárulás a hitelkerethez arra utal, hogy akár napokon belül ténylegesen gazdát cserélhet a Vodafone.   

A cikk végül kitér arra is, hogy a ma kiadott határozat nem sok kapaszkodót biztosít a vételár mibenlétével kapcsolatban, ugyanis nem valószínű, hogy az előzetesen 715 milliárd forintra taksált vállalat 51 százalékos tulajdonrészének vételárát teljes egészében fedezné az MFB által biztosított hitelkeret, mint ahogy az sem biztos, hogy a tranzakcióhoz a teljes keretösszeget lehívják-e majd.

Ez új információ a korábbi bejelentésekhez képest, hiszen azzal, hogy az MFB a Vodafone megvásárlásához szükséges forrást az Antenna Hungáriának biztosítja, a leányvállalat is szerepet kap a tranzakcióban – az egyelőre kérdés, hogy mekkorát.

(Portfolio)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!