2019. március 12. 11:29
mfor.hu

Csak úgy, mint a következő ember a Holdon, mondta az amerikai űrügynökség vezetője.

Valószínűleg nő lesz az első ember a Marson, mondta a NASA vezetője, Jim Bridenstine egy amerikai rádióműsorban, még pénteken. Bridenstine a nőnapi adásban egy hallgatói Twitter-kérdésre felelve pedig azt is elárulta, hogy a következő holdra szállásban is részt vesznek majd nők, sőt, egyenesen azt mondta, hogy valószínűleg a következő Holdra lépő ember is nő lesz.

A NASA-nál most egyre előrébb törnek a nők, az űrügynökség a hó végére tervezi története első teljesen női űrsétáját, melyen Anne McClain és Christina Koch vesznek majd részt. Mindketten a 2013-mas asztronauta-csoport tagjai, melynek már fele nő volt, csakúgy, mint a képzést most teljesítő csoport esetében.

Nők először 1978-ban csatlakoztak a NASA-hoz, akkor még csak hatan. Most az űrügynökség aktív asztronautáinak 34 százaléka nő.

(CNN)

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: A K&H kiemelt személyi kölcsönét 30 050 forintos törlesztőrészlettel és 8,47 százalékos THM-mel kínálja, míg a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 32 110 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi köcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!