2019. március 12. 11:29
mfor.hu

Csak úgy, mint a következő ember a Holdon, mondta az amerikai űrügynökség vezetője.

Valószínűleg nő lesz az első ember a Marson, mondta a NASA vezetője, Jim Bridenstine egy amerikai rádióműsorban, még pénteken. Bridenstine a nőnapi adásban egy hallgatói Twitter-kérdésre felelve pedig azt is elárulta, hogy a következő holdra szállásban is részt vesznek majd nők, sőt, egyenesen azt mondta, hogy valószínűleg a következő Holdra lépő ember is nő lesz.

A NASA-nál most egyre előrébb törnek a nők, az űrügynökség a hó végére tervezi története első teljesen női űrsétáját, melyen Anne McClain és Christina Koch vesznek majd részt. Mindketten a 2013-mas asztronauta-csoport tagjai, melynek már fele nő volt, csakúgy, mint a képzést most teljesítő csoport esetében.

Nők először 1978-ban csatlakoztak a NASA-hoz, akkor még csak hatan. Most az űrügynökség aktív asztronautáinak 34 százaléka nő.

(CNN)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.