2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Bruttó 4,4 milliárd forintból építenek négycsillagos szállodát Békésszentandráson az egykori szőnyeggyár helyén. A költségek felét az adófizetők állják.

A hírről közösségi oldalán számolt be Dankó Béla fideszes országgyűlési képviselő.

A beruházás bruttó 4,4 milliárd forintból valósulhat meg, amihez nettó 1,7 milliárd forintot állami támogatásból a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy turisztikai fejlesztési programján keresztül nyertek el; a többit hitelből és önerőből biztosítják - nagyjából tehát a beruházás felét adják az adófizetők.

Az évek óta üresen álló épületet a békészsentandrási székhelyű Körösparti Nyár Plusz Zrt. vezérigazgatója, Barna Antal vette meg 2019-ben - osztotta meg a politikus bejegyzésében a Körös tévé híradását. Ahogy az a 24.hu korábbi cikkéből kiderül, Barna 2019-ben a Fidesz képviselőjelöltjeként indult el a békésszentandrási választáson, de a testületbe nem került be. Barna a Körösparti Nyár Szolgáltató Kft.-vel a Kisfaludy-pályázaton nyertes cég egyik tulajdonosa, míg a másik a Bahart tavaly kinevezett igazgatója, Volencsik Zsolt Mihály, a Nemzeti Vízművek vezérigazgatója.

Fotó: bszta.hu
Fotó: bszta.hu

Az 1920-as években épült épületet korhűen újítanák fel; az emeleten, a tetőtérben és az egykori melléképületben - amelyet teljesen elbontanak és újjáépítenek - összesen 38 szobát és lakosztályt, továbbá wellness részleget és éttermet alakítanak ki. A négycsillagos szálloda a tervek szerint csaknem száz vendéget tud majd fogadni. A földszinten és a pincében, 600 négyzetméteren interaktív múzeumot hoznak létre, ahol a településen egykor zajló szőnyeggyártással ismertetik meg az érdeklődőket.

Barna Antal a Körös Tv-nek elmondta, egyszerre csaknem kétszázan dolgoznak majd a következő 1,5 évben a területen, főként békésszantandrási és szarvasi vállalkozók. A hotel, az étterem és a múzeum 32-35 embernek termet munkahelyet. Az építkezést 2023 május végére szeretnék befejezni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!