2018. július 24. 08:43
mfor.hu

Történetének legnagyobb sztrájkjára készülhet a Ryanair. Emellett az is aggaszthatja a vállalat vezetését, hogy a munkaerő költségek növekedése miatt csökkent a társaság profitja.

A Ryanair légitársaság története legnagyobb sztrájkjára készül a héten, a dolgozók a rossz munkakörülményekre, és a kevés szabadságra panaszkodnak. A vezetés sokáig a munkavállalói szakszervezetet sem ismerte el. Szerdán és csütörtökön 2400 járatából több mint háromszázat törölnek a spanyol, a portugál, az olasz és a belga fedélzeti legénység munkabeszüntetése miatt. A Ryanair arra figyelmezteti a pilótákat és a légiutas-kísérőket, hogy néhányan elveszíthetik állásukat, ha elhúzódnak a sztrájkok. Mindeközben a cég h megerősítette 1,25-1,35 milliárd eurós éves nyereség-előrejelzését, ami elmarad a 2017-es év 1,45 milliárd eurójától, de megfelel a terveknek.

Közzétette gyorsjelentését a Ryanair. A vállalat bevétele 2,07 milliárd euró volt, ami bár magasabb a tavalyi év azonos időszakában mért 1,91 milliárdos bevételnél, de a magasabb üzemanyag, és személyi költségek ellensúlyozzák a negyedéves bevételek növekedését. 20 százalékkal, (319 millió euróra) csökken a légitársaság profitja a tavalyi második negyedévhez képest, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében. A tavalyi 32,66 centes EPS eredmény idénre 18 százalékkal kevesebb 26,62 eurocent lett. Az átlagos viteldíj 4 százalékkal csökkent, 38,68 euróra. Azonban bővült a légitársaság utasforgalma, míg tavaly a második negyedévben 35 millió utas választotta Ryanair-t, addig idén 37,6 millióan. Ez 7 százalékos növekedés. Az Ír fapados légitársaság kijelentette, hogy aggasztja a kemény Brexit veszélye 2019 márciusában, ami kihathat a vállalatra is. "Lehet, hogy kénytelenek vagyunk korlátozni minden nem uniós részvényes szavazati jogát a kemény Brexit esetében, annak biztosítására, hogy a Ryanair továbbra is az EU részvényeseinek többségi tulajdona és ellenőrzése alatt álljon" - közölte a vállalat.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.