4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nemcsak olcsósága, a legfeljebb 2,5 százalékos kamat tette népszerűvé az elmúlt egy évben az NHP Hajrá! forrású hiteltermékeket, hanem széleskörű felhasználhatóságuk, a hozzájuk kapcsolható garantőri programok, a kevés feltétel, valamint a kis adminisztrációs teher is. A kedvezményes hitelkonstrukciók sikere egy éve töretlen a Takarékbanknál is, és nagy szerepük van abban, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult válsághelyzetben nem állt le a hitelezés, fennmaradt a gazdaság működőképessége.

Már többször megnövelte az NHP Hajrá! forrás keretét a jegybank a program tavaly áprilisi indulása óta, az eredeti 1500 milliárd forint jelenleg 3000 milliárd a keret, amelynek nagy részét, több mint 2200 milliárdot már kihelyeztek a hazai kkv-szektornak. 

A közép- és hosszú lejáratú, 2,5 százalékos kamatozású hitel, illetve a nulla százalékos forrásköltség egyaránt kedvező a vállalkozások és a hitelintézetek számára. Az állami kamattámogatást tartalmazó NHP Hajrá! forrású Széchenyi-kártya-konstrukciók pedig még ennél is méltányosabb árazást, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. révén pedig a bankok számára elfogadható ügyfélkockázatot jelentenek. 

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A Takarékbanknál egyaránt igénylik a vállalkozások az NHP Hajrá! forrású hiteleket beruházásra, támogatás-előfinanszírozásra, valamint forgóeszköz-finanszírozásra is, utóbbi esetben legfeljebb hároméves futamidővel. A konstrukciók arra is jó lehetőséget biztosítanak, hogy a vállalkozások lecseréljék változó kamatozású és rövidebb futamidejű kölcsöneiket hosszabb lejáratú, fix kamatozású és olcsóbb forrásokra. Ez költségmegtakarítást, kiszámítható kamatfizetést és a törlesztési teher csökkenést jelenthet.

Minimális kockázat

A tapasztalatok szerint, amennyiben egy cég, illetve a bemutatott projekt alapvetően életképes, akkor jó eséllyel megtalálja a számára legideálisabb finanszírozást, még a jelenlegi nehéz piaci környezetben is. A bankok hitelezési hajlandóságát ugyanis kedvező irányban befolyásolja, hogy a megnövekedett ügyfélkockázatok kezelésére elérhetőek a garantőrintézmények 80-90 százalékos kezességét biztosító krízis-garanciatermékei, amelyek akár önállóan, akár a Széchenyi-kártya-konstrukciók részeként, kellő biztonságot nyújtanak a banki finanszírozáshoz. 

„A Takarékbank piaci részesedésénél nagyobb arányban vesz részt az NHP Hajrá! közvetítésében, április végéig mintegy 300 milliárd forint kölcsönt nyújtottunk ilyen forrásból a hazai vállalkozásoknak. Várakozásaink szerint a következő hónapokban is fennmarad az igénylés eddigi volumene. Jelenlegi aktivitásunkat fenntartva a továbbra is élen szeretnénk járni a mikro-, kis- és középvállalati szektor támogatásában” – mondja Bertalan Sándor, a Takarékbank Corporate üzletágának ügyvezető igazgatója. 

Kevés feltétel, kedvező kondíciók

Az NHP Hajrá! keretében akár húsz évre is fix 2,5 százalékos hitelkamat mellett juthatnak forráshoz a mikro-, kis-, és középvállalkozások, szerződéskötési, folyósítási és rendelkezésre tartási díj nélkül. Egyedül a banktól független díjakat kell megfizetni. Csak azt kell bemutatniuk, hogy hosszú távon életképes működési modellel rendelkeznek. A Széchenyi-kártya-konstrukciókban az állami támogatásnak köszönhetően, a konstrukciótól függően még ennél is kedvezőbb, adott esetben akár 1 százalék alatti kamatozással is hitelhez lehet jutni.

A kölcsönök fedezeti követelménye hasonló a más hitelezés során megszokottakhoz. Az NHP Hajrá! forrásnál egyes termékekbe beépül a hitelgarancia, ami nagyban elősegíti és meggyorsítja a banki döntést. Kicsi az adminisztráció, ez is segíti a népszerűségét. Az igénybevételnek nincs földrajzi akadálya, tehát a budapesti és a Pest megyei cégek éppúgy igényelhetik az NHP Hajrá! forrású kedvezményes hiteleket, mint más megyék vállalkozásai.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Takarékbank támogatás előfinanszírozó kölcsön(ök) részletes feltételei megtalálhatóak a bankfiókokban és a www.takarekbank.hu oldalon.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!