2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A német autógyártó megállapodott a magyar szakszervezettel.

Megállapodott az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei bérekről, miután a szakszervezet a pénteken megtartott bizalmi gyűlésén elfogadta a vállalat újabb ajánlatát - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat.

A robotokat senki sem képviseli az Audi győri karosszériaüzemében. Fotó: MTI / Krizsán Csaba
A robotokat senki sem képviseli az Audi győri karosszériaüzemében. Fotó: MTI / Krizsán Csaba

A közlemény szerint a vállalat az idei évi inflációt egységes 17 százalékos alapbéremeléssel kívánja figyelembe venni április 1-től, emellett felajánlja a mozgóbér három százalékának beépítését az alapbérbe ez év július 1-től. A bérmegállapodás időtartamára az Audi Hungaria változatlanul egy évet javasol, 2023. április 1. és 2024. március 31. között.  

Az ajánlat alapján az Audi Hungaria az idén négy alkalommal - az áprilisi, a júniusi, a szeptemberi és a decemberi bérrel - bruttó 330 ezer forintot fizet ki, a jubileumi év alkalmából pedig további egyszeri, bruttó 330 ezer forintot fizet a munkavállalóknak, amit a júniusi bérrel teljesít a vállalat. Az Audi Hungaria és az AHFSZ között február 2-án kezdődtek a bértárgyalások. A jelenleg érvényes bérmegállapodás március 31-ig hatályos.

A győri székhelyű cég tavaly 8,436 milliárd euró (3274,9 milliárd forint) árbevételt ért el, adózott eredménye pedig 343 millió euró lett (133,1 milliárd forint). Összesen 1 677 545 motort gyártottak Győrben, járművekből pedig 171 134 darab készült. Az Audi Hungaria Zrt. tavaly év végén 11 957 embert foglakoztatott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!