2018. november 19. 09:02
mfor.hu

A kukaholding és könyvvizsgálója közti elszámolási vita nem oldódik meg, így ma már a cég betiltása a tét. Ez akár néhány hónapon belül is megtörténhet. 

A Népszava értesülése szerint évi 120 milliárdos becsült bevétele mintegy harmada, nagyjából 40 milliárd forint tavalyi elszámolásán kaphatott össze az állami NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. és könyvvizsgálója, a Moore Stephens K-E-S Audit Kft., az állami társaság ezért még mindig adós május végi leadású tavalyi mérlegbeszámolójával.

A lap megkereste Zara Lászlót, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnökét, aki azt mondta, ekkora késedelemmel a cégek már adószámuk bevonását, vagyis megszüntetésüket kockáztatják. Zara szerint, ha minden így marad, akkor figyelmeztetések és bírság után a céget akár be is tilthatják, még az év vége előtt. A Népszava egy másik könyvviteli szakértővel is beszélt, aki a lehetséges betiltást legkorábban a jövő év elejére jósolta. Szerinte a kukaholding „államérdekre” hivatkozva sikerrel kérheti a NAV türelmét, de Zara azt mondta, levelet ugyan lehet írni, de a határidőkben a hivatalnak sincs mozgástere.

A Népszava úgy tudja, a kukaholding problémáját a vitatott tételek szabályos nyilvántartása okozta, a kormányközeli Garancsi István üzleti partnereitől mintegy egymilliárdért beszerzett számlázási rendszerük hibái miatt ugyanis évente körülbelül tízmilliárd forint be se folyik, ez pedig az elmúlt évek során több tízmilliárdos hiánnyá dagadt. Ez viszont a lap forrása szerint nem szándékos bűncselekmény, hanem amatőrizmus.

Az NHKV könyvvizsgálója a lap szerint úgynevezett korlátozó véleménnyel kívánta ellátni a beszámolót, amihez viszont a társaság vezetősége nem járult hozzá. Állítólag ugyanakkor a megszűnésveszély árnyékában hamarosan mégis tervezik a mérleg leadását.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.