<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Elsőként jövő májusban három megállót.

A legfrissebb ütemtervek szerint a felújítás alatt álló hármas metró teljes vonalának forgalomba helyezése legkorábban 2023. március 15-re várható, írja a Népszava.

A lap egy forrására hivatkozva arról is beszámol, hogy a metróvonal középső szakaszát három ütemben adják majd át. Jövő május közepén átadnák a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed és a Kálvin téri állomásokat, decemberre remélhetőleg elkészül a Deák téri állomás is. A részleges avatások érdekében október elején „vezetői szinten” egyeztettek a vállalkozókkal.

A korábbi tervek szerint a szakaszt 2023 januárjában adták volna át.

A lap az értesüléssel megkereste a BKV-t, akik erre azzal reagáltak, hogy a „Swietelsky Vasúttechnika Kft. által végzett kivitelezési munkák befejezésének szerződés szerinti határideje 2023. január 6.” De ezután még jön a műszaki átadás-átvételi eljárás, aminek 30 nap alatt le kell zajlania, aztán jönnek a próbafutások, és csak ezek befejeztével lehet átadni a szakaszt az utasoknak. A BKV hozzátette: a hatályos uniós támogatási szerződés értelmében a projekt fizikai befejezésének határideje 2023. június 29,, addigra kell rendezni a felszínt, elbontani az ideiglenes buszmegállókat.

A késés oka, hogy több kivitelező szerződésmódosítást akar a többletköltségek miatt, illetve menet közben extra feladatok is felmerültek. Ezekről bővebben a Népszaván lehet olvasni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.