2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem indulhatnak a fesztivál díjaiért a streamingszolgáltató filmjei, mert csak korlátozottan mutatják be őket a mozikban. Viszont a Netflix megvette a Monty Python teljes katalógusát.

Két Netflix-hír tartja lázban a videostreamelő szolgáltatás előfizetőit. Kezdjük az örömtelivel, via Screenrant:

a Netflix megvette a Monty Python teljes katalógusát.
Vagyis a kultikus brit humortársulat minden tartalma látható lesz a szolgáltatónál, beleértve az 1969-74-ig futó Monty Python Repülő Cirkuszát és a két kultikus-klasszikus mozifilmet, az 1975-ös Gyalog galoppot és az 1979-es Brian életét is. A műsorokat április 15-től lehet streamelni, Kanadában és az Egyesült Királyságban már biztosan. Még az év vége előtt megérkeznek a tartalmak az USA-ba is.

A Netflix ráadásul fontolgatja, hogy új komédia-tartalmak gyártásába kezd a Monty Python egyes tagjainak részvételével, de erről további részletek egyelőre nem derültek ki.

A jó hír mellé pedig a rossz az, hogy nem versenyezhetnek a Netflix filmjei a cannes-i mustrán. Ezt Thierry Fremaux fesztiváligazgató közölte az MTI szerint. Az internetes műsorszóró és produkciós vállalat filmjeit versenyen kívül továbbra is bemutathatják a fesztiválon, de az Arany Pálma-díjért folyó versenyben nem vehetnek részt ezek az alkotások.

Tavaly komoly vitát gerjesztett, hogy a Netflix két filmje bekerült a versenyprogramba. Az amerikai streaming óriás következetesen kitart stratégiája mellett, hogy saját gyártású filmjeit előfizetői számára teszi hozzáférhetővé, és ezzel párhuzamosan csak korlátozottan forgalmazza a mozikban. A francia filmfesztiválon és a francia mozis világban azonban ez tiltakozást váltott ki. A cannes-i mustra ennek hatására vezetett be egy új szabályt: a versenyben szereplő filmeket be kell mutatni a francia mozikban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!