2p

Az NK Osijek új stadionjának névhasználati jogát az Opus hosszú távra vásárolta meg, így logója is beépül az új stadion belső és külső márkajelzésébe.

Július 1-jén nyitja meg kapuit bérletesei előtt az NK Osijek új hazai stadionja. Az Opus Arena Horvátország egyetlen teljesen fedett stadionja Eszéken az UEFA 4-es kategóriájú szabványának megfelelő stadion; 13 005 fedett ülőhellyel, 454 VIP-üléssel és 9 Sky Box-szal rendelkezik - derül ki az Opus friss közleményéből.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. nem csak horvátországi leányvállalattal rendelkezik, hanem megérett arra, hogy régiós szinten is megszilárdítsuk stratégiai jelenlétünket. Az Opus Arena névadó szponzoraként hosszútávú elkötelezettségünket bizonyítva erősítjük jelenlétünket Horvátországban és a térségben” – idézi a közlemény dr. Lélfai Koppányt, az Opus vezérigazgatóját.

Kép forrása: Opus Global
Kép forrása: Opus Global

Az első hivatalos mérkőzés az Opus Arena stadionban az NK Osijek - Slaven Belupo mérkőzés lesz 2023. július 22-én. Az első magyarországi csapat, aki a nemzetközi szinten is kiemelkedő pályára lép, a ZTE FC együttese lesz, a horvát bajnokság 3. helyezettjével, az NK Osijekkel 2023. július 27-n mérkőznek meg az Európa-konferencialigában. Az első válogatott mérkőzés pedig Horvátország-Törökország elleni csatája lesz majd október 12-én, az Eb-selejtezőn.

Szoros a kapcsolat Mészáros Lőrinc és az eszéki focicsapat között

Az Opus Global legnagyobb tulajdonosa Mészáros Lőrinc.

2020 augusztusáig Mészáros Lőrinc volt az egyik tulajdonosa az eszéki futballcsapatnak, ekkor azonban váratlanul eladta tulajdonrészét a BÉTA Magántőkealapnak. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályai alapján ugyanis az általuk szervezett nemzetközi ligákban nem indulhat egyszerre két olyan csapat, amelyek között tulajdonosi összefonódás van - márpedig a magyar Puskás Akadémia akkor európai kupaszereplést érő helyezést szerzett. A G7 akkori cikke szerint azonban nem került messzire a magyar nagyvállalkozótól a csapat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!