2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az Iron Swim Kft. május 9-től más néven folytatja tovább.

Lapunk elsőként vette észre, hogy más néven folytatja tevékenységét az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó legsikeresebb cége: az Iron Swim május eleje óta már Katinka & Co néven fut tovább. Nem ez az egyetlen változás az idei évben, hiszen március vége óta Hosszú Katinka többségi tulajdonosa a cégnek, míg vőlegénye, Layber-Gelencsér Máté a kisebbségi tulajdonos. A cég ügyvezetői feladatait szintén május 9. óta Hosszú Ádám, Hosszú Katinka öccse látja el.

Az úszónő idén március vége többségi tulajdonosa a Katinka & Co cégnek. Fotó: Depositphotos
Az úszónő idén március vége többségi tulajdonosa a Katinka & Co cégnek. Fotó: Depositphotos

Miért változtatott nevet a cég?

Kíváncsiak voltunk, hogy mi áll a névváltoztatás mögött, így megkerestük az Iron Swim PR csapatát. Megkeresésünkre azt közölték, hogy a többi cég tevékenységét szeretnék az egykori Iron Swim Kft. alá rendelni, így a kft. főtevékenysége sem a sport, szabadidős tevékenység lesz, azaz így okafogyottá válik a névben korábban szereplő „Swim. A főtevékenység módosítása cikkünk írásakor egyébként még nem történt meg a céginformációs adatbázis szerint.

Végül azt is megtudtuk, hogy a korábban az Iron Swim Kft. által működtett úszóiskola és úszóklub az Iron Swim Sportegyesület alatt folytatja tevékenységét.  

Az Iron-cégek „ékköve”

Az Iron Swim (azaz május óta Katinka & Co Kft.) egyébként évek óta a legsikeresebb Iron-cég volt, a 2020-as üzleti évet például 455 millió forintos értékesítésből származó nettó árbevétellel zárta évet, amely 338 millió forintos üzemi eredményt, és 313 millió forintos adózott eredményt könyvelt el. Cikkünk írásakor a cég még nem adta le 2021-es évre szóló beszámolóját.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!