<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Iron Swim Kft. május 9-től más néven folytatja tovább.

Lapunk elsőként vette észre, hogy más néven folytatja tevékenységét az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó legsikeresebb cége: az Iron Swim május eleje óta már Katinka & Co néven fut tovább. Nem ez az egyetlen változás az idei évben, hiszen március vége óta Hosszú Katinka többségi tulajdonosa a cégnek, míg vőlegénye, Layber-Gelencsér Máté a kisebbségi tulajdonos. A cég ügyvezetői feladatait szintén május 9. óta Hosszú Ádám, Hosszú Katinka öccse látja el.

Az úszónő idén március vége többségi tulajdonosa a Katinka & Co cégnek. Fotó: Depositphotos
Az úszónő idén március vége többségi tulajdonosa a Katinka & Co cégnek. Fotó: Depositphotos

Miért változtatott nevet a cég?

Kíváncsiak voltunk, hogy mi áll a névváltoztatás mögött, így megkerestük az Iron Swim PR csapatát. Megkeresésünkre azt közölték, hogy a többi cég tevékenységét szeretnék az egykori Iron Swim Kft. alá rendelni, így a kft. főtevékenysége sem a sport, szabadidős tevékenység lesz, azaz így okafogyottá válik a névben korábban szereplő „Swim. A főtevékenység módosítása cikkünk írásakor egyébként még nem történt meg a céginformációs adatbázis szerint.

Végül azt is megtudtuk, hogy a korábban az Iron Swim Kft. által működtett úszóiskola és úszóklub az Iron Swim Sportegyesület alatt folytatja tevékenységét.  

Az Iron-cégek „ékköve”

Az Iron Swim (azaz május óta Katinka & Co Kft.) egyébként évek óta a legsikeresebb Iron-cég volt, a 2020-as üzleti évet például 455 millió forintos értékesítésből származó nettó árbevétellel zárta évet, amely 338 millió forintos üzemi eredményt, és 313 millió forintos adózott eredményt könyvelt el. Cikkünk írásakor a cég még nem adta le 2021-es évre szóló beszámolóját.