2p

Megroggyant Schoberték birodalma - írja csütörtöki cikkében a Blikk. A fitneszguru azonban egy komoly befektetőről és teljes megújulásról beszélt.

A Blikk emlékeztet: az üzlet korábban szépen ment, sokáig nyereségesen üzemelt a cég, bár utoljára 2019-ben jelentettek 25 millió forintos pluszt. És ugyan a legutóbb jegyzett, 2021-es évben a nettó árbevétele még meghaladta a 2,31 milliárd forintot, a kiadásokkal együtt 135 millió forint mínusz volt az adózott eredmény.

Visszatérhet még az Update-birodalom régi ereje? Fotó: MTI Fotó/Balogh Zoltán
Visszatérhet még az Update-birodalom régi ereje? Fotó: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Az elmúlt év végén beszállítási problémák merültek fel, amiket Norbi idővel megoldódó logisztikai gondokkal magyarázott. Időközben azonban a cég irodáját egy jelentősen kisebb helyre költöztette, illetve vállalkozásának igazgatóságát is átalakították. A Blikk úgy tudja, a korábbi igazgatóságot megszüntették, és Norbi egyszemélyben, vezérigazgatóként felügyeli az Update-birodalmat - ennek azonban a hivatalos papírokban, nyilvántartásokban nincs nyoma, az igazgatóságban továbbra is helye van egyebek közt Ómolnár Miklósnak és Orbán Áronnak is.

Ahogy arról korábban írtunk, a miniszterelnök 14 évvel fiatalabb öccse, Orbán Áron 2022 tavaszán igazgatósági tagja lett a Norbi Update Lowcarb Zrt.-nek. 

A Blikk szerint az Update-birodalom az elmúlt hónapokban a harmadára csökkent: már csak 32 üzlet van nyitva hazánkban, valamint 4 Szlovákiában. Nyilatkozott viszont nekik Scobert Norbert, aki elmondta: több bezárt üzlet is újranyílik a napokban. A fitneszguru elismerte, hogy nehéz időkön van túl a cég - a koronavírus-járvány mellett sztrókja is nehezítette az üzletmenetet, és jött a rezsiválság, az élelmiszerinfláció is Most viszont Scobert szerint egy komoly befektető állt a cég mögé, teljes reorganizáció zajlik. 

Eddig kizárólag franchise-rendszerben működtünk, de mostantól lesznek saját boltok is. Rengeteg új termék jön, nem csak Update - 

mondta Schobert, de további részletekről egyelőre nem beszélt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!