2019. augusztus 26. 13:25
mfor.hu

Az afgán határhoz közel bukkantak rá az ígéretes olaj- és földgázlelőhelyre.

A Makori-Deep-2 kútfúrás során múlt pénteken új olaj- és földgázlelőhelyet talált Pakisztánban a Mol, írja a Világgazdaság. A fúrás a vállalat által üzemeltetett úgynevezett TAL blokkban, az afgán határhoz közeli Kohát-térségben zárult eredményesen.

Az első tesztek alapján a naponta kitermelhető mennyiség mintegy 1844 hordó olaj és félmillió köbméter földgáz lesz, a kereskedelmi mennyiségű kitermelés pedig decemberben indulhat meg. A kitermelés a Mollal együtt négy konzorciumi partner asztala. A Mol 1999 óta operátori szerepet lát el a TAL-ban, a kitermelésből 8,42 százalékkal részesedik.

A TAL blokk adja a pakisztáni olajkitermelés 20 százalékát, a mezőkön kifejezetten magas, 55 százalékos a találati arány.

(Világgazdaság)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.