<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Leállítja a Tesla a legolcsóbb verziók gyártását az S és a X modellek esetében, közölte Twitteren a cég első embere, Elon Musk.

 

A Tesla vezérigazgatójától már megszoktuk, hogy ha valamit közölni szeretne, azt a leggyakrabban a Twitteren teszi meg, ebből a szempontból ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. A közösségi médiában kürtölte ugyanis világgá, hogy két típus, az S és az X esetében is megszüntetik a legolcsóbb kivitelűeket.

Mindkét típus esetén a 75 kWh-s akkumulátorral szerelt változatok esnek áldozatul a döntésnek, és ezek helyett a jövőben csak a 100 kWh akkumulátor csomaggal ellátott autókat lehet majd megvenni. Ez egyébként a kevésbé tehetős vásárlók egy részét könnyen kiszoríthatja a Tesla tulajdonosok közül, ugyanis az olcsóbb S modellt eddig 76 ezer dollárért adták, a nagyobb akkumulátorral viszont az ár 96 ezer dollár. A Tesla X esetében a változás azt jelenti, hogy míg az olcsóbb változat eddig 82 ezer dollárért megvásárolható volt, addig immár 97 ezret kell leszurkolni a nagyobb tudású járművekért.