2019. január 10. 09:14
mfor.hu

Leállítja a Tesla a legolcsóbb verziók gyártását az S és a X modellek esetében, közölte Twitteren a cég első embere, Elon Musk.

 

A Tesla vezérigazgatójától már megszoktuk, hogy ha valamit közölni szeretne, azt a leggyakrabban a Twitteren teszi meg, ebből a szempontból ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. A közösségi médiában kürtölte ugyanis világgá, hogy két típus, az S és az X esetében is megszüntetik a legolcsóbb kivitelűeket.

Mindkét típus esetén a 75 kWh-s akkumulátorral szerelt változatok esnek áldozatul a döntésnek, és ezek helyett a jövőben csak a 100 kWh akkumulátor csomaggal ellátott autókat lehet majd megvenni. Ez egyébként a kevésbé tehetős vásárlók egy részét könnyen kiszoríthatja a Tesla tulajdonosok közül, ugyanis az olcsóbb S modellt eddig 76 ezer dollárért adták, a nagyobb akkumulátorral viszont az ár 96 ezer dollár. A Tesla X esetében a változás azt jelenti, hogy míg az olcsóbb változat eddig 82 ezer dollárért megvásárolható volt, addig immár 97 ezret kell leszurkolni a nagyobb tudású járművekért.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.