<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Létszámstopot hirdetett a következő hónapokra a kiskereskedelmi óriáscég.

Az Amazon.com Inc., a világ legnagyobb online kiskereskedője munkaerő-felvételi stopot hirdetett a bizonytalan gazdasági környezetre hivatkozva. A cég egyik alelnöke, Beth Galetti egy csütörtöki blogposztban közölte, hogy a létszámstop még hónapokig érvényben maradhat, valamint jelezte, hogy folyamatosan figyelik a makrogazdasági és üzleti folyamatok alakulását.

Október elején a társaság az ünnepi időszakra felkészülés jegyében 150 ezer dolgozót vett fel. Nem sokkal a bejelentés után a New York Times napilap egy belső vezetői feljegyzésre hivatkozva arról számolt be, hogy a társaság legnagyobb, kiskereskedelmi üzletágában felfüggesztik a létszámbővítést.

A második negyedév végén az online kiskereskedelmi óriás globálisan 1,52 millió embernek adott munkát, közülük 1,1 millióan az Egyesült Államokban dolgoztak, ezzel az Amazon az ország második legnagyobb munkáltatójának számít.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.