1p

Létszámstopot hirdetett a következő hónapokra a kiskereskedelmi óriáscég.

Az Amazon.com Inc., a világ legnagyobb online kiskereskedője munkaerő-felvételi stopot hirdetett a bizonytalan gazdasági környezetre hivatkozva. A cég egyik alelnöke, Beth Galetti egy csütörtöki blogposztban közölte, hogy a létszámstop még hónapokig érvényben maradhat, valamint jelezte, hogy folyamatosan figyelik a makrogazdasági és üzleti folyamatok alakulását.

Október elején a társaság az ünnepi időszakra felkészülés jegyében 150 ezer dolgozót vett fel. Nem sokkal a bejelentés után a New York Times napilap egy belső vezetői feljegyzésre hivatkozva arról számolt be, hogy a társaság legnagyobb, kiskereskedelmi üzletágában felfüggesztik a létszámbővítést.

A második negyedév végén az online kiskereskedelmi óriás globálisan 1,52 millió embernek adott munkát, közülük 1,1 millióan az Egyesült Államokban dolgoztak, ezzel az Amazon az ország második legnagyobb munkáltatójának számít.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!