<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kulcsszavak megadásával egész témaköröket szűrhetünk ki a jövőben a hírfalunkról és a csoportjainkból. Pro: megszűnhet a spoilerezés az oldalon. Kontra: még jobban elszaporodhatnak a véleménybuborékok.

Hamarosan eljöhet a spoilerezés vége a legnagyobb közösségi oldalon: Chris Messina fejlesztő kiszúrta a Facebook mobilappjának forráskódjában, hogy a cég egy olyan némító funkciót tesztel, amivel a hírfolyamból kiszűrhetjük azokat a posztokat, amik tartalmaznak bizonyos kifejezéseket, írja a 24.hu.

A megadott kifejezéseket 30 napra némítaná el az új fejlesztés mind a hírfolyamunkban, mind azon csoportokban, melyeknek a tagjai vagyunk, vagyis ennyi ideig biztosan nem kerülnének a szemünk elé a nem kívánt témák. A fejlesztést egyelőre egy szűk felhasználói kör teszteli. Ezzel elvileg bárki kitakaríthatja majd a faláról az összes sorosgyörgyös posztot, ha már teljesen belefáradt a témába, de ugyanúgy el lehet tüntetni pl. a Trónok harcát is, amivel megelőzhetővé válik az online spoilerezés.Az újítás nyilvánvaló pozitívumai mellett élből egy óriási problémát is szül: nagymértékben segítheti a véleménybuborékok kialakulását vagy erősödését. Tehát ennek a használatával feltehetőleg még annyira sem fogunk a sajátunkkal ellentétes véleményekkel és a világnzetünkbe nem illő tartalmakkal találkozni, mint most. Pedig a Facebook algoritmusa már így is komoly téma-előszűrést végez, és olyan bejegyzéseket dob fel a hírfolyamunkban, melyekkel jó eséllyel egyet értünk, és melyek így megerősítenek minket az álláspontunkban, hogy ezzel a pozitív mentális lökettel elérjék, hogy még több időt töltsünk a közösségi oldalon, hiszen az online jóérzés-adagokért újra és újra beállunk a sorba.