TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. június 28. 11:59
mfor.hu

Kulcsszavak megadásával egész témaköröket szűrhetünk ki a jövőben a hírfalunkról és a csoportjainkból. Pro: megszűnhet a spoilerezés az oldalon. Kontra: még jobban elszaporodhatnak a véleménybuborékok.

Hamarosan eljöhet a spoilerezés vége a legnagyobb közösségi oldalon: Chris Messina fejlesztő kiszúrta a Facebook mobilappjának forráskódjában, hogy a cég egy olyan némító funkciót tesztel, amivel a hírfolyamból kiszűrhetjük azokat a posztokat, amik tartalmaznak bizonyos kifejezéseket, írja a 24.hu.

A megadott kifejezéseket 30 napra némítaná el az új fejlesztés mind a hírfolyamunkban, mind azon csoportokban, melyeknek a tagjai vagyunk, vagyis ennyi ideig biztosan nem kerülnének a szemünk elé a nem kívánt témák. A fejlesztést egyelőre egy szűk felhasználói kör teszteli. Ezzel elvileg bárki kitakaríthatja majd a faláról az összes sorosgyörgyös posztot, ha már teljesen belefáradt a témába, de ugyanúgy el lehet tüntetni pl. a Trónok harcát is, amivel megelőzhetővé válik az online spoilerezés.Az újítás nyilvánvaló pozitívumai mellett élből egy óriási problémát is szül: nagymértékben segítheti a véleménybuborékok kialakulását vagy erősödését. Tehát ennek a használatával feltehetőleg még annyira sem fogunk a sajátunkkal ellentétes véleményekkel és a világnzetünkbe nem illő tartalmakkal találkozni, mint most. Pedig a Facebook algoritmusa már így is komoly téma-előszűrést végez, és olyan bejegyzéseket dob fel a hírfolyamunkban, melyekkel jó eséllyel egyet értünk, és melyek így megerősítenek minket az álláspontunkban, hogy ezzel a pozitív mentális lökettel elérjék, hogy még több időt töltsünk a közösségi oldalon, hiszen az online jóérzés-adagokért újra és újra beállunk a sorba.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.