<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Eventrend Group veszi át a 18 hónapja zárva tartó, Budapest legidősebb kávéházának tartott Centrál működtetését az Özyer Csoporttól. A csoport a kormányfő egyik kedvelt török cége, nem régen kiemelt beruházás lett az elkészült hotelje.

A Centrál Kávéház üzemeltetése 2021 decemberétől kerül az Eventrend Grouphoz. A döntést több mint egy éves tárgyalássorozat előzte meg. A bérleti szerződést az Eventrend Group és az Özyer Csoport a Matild Palotában, ünnepélyes keretek között írták alá.

Emre Pasli, a tárgyalásokat vezető török üzletember az ügylettel kapcsolatban azt mondta:

Olyan csapatnak adom át a Centrál kulcsait, amely professzionális tudással, 30 éves tapasztalattal és elkötelezettséggel bír nem csak a gasztronómia, de különösen a történelmi kávéházak működtetése terén. Hiszem, hogy ma Magyarországon nem találtunk volna megfelelőbb partnert.

A mostani eladást lebonyolító Özyer Csoport június végén nyitotta meg a luxushoteljét a Matild Palotában. A beruházás annyira fontos volt a kormánynak, hogy egy rendeletben nemzetgazdaságilag kiemelten fontosnak minősítette, megszabadítva ezzel sok formalitástól. Erről az alábbi cikkben írtunk részletesen.

Az Eventrend Group  cégcsoporthoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 5 vidéki hotel és 11 rendezvényhelyszín is.

A 134 éves Centrál Kávéház a múlt század hetvenes-nyolcvanas éveinek kedvelt egyetemi találkozó- és szórakozóhelye volt. 1993-ban az épületben játékterem nyílt, majd 1997-ben Somody Imre üzletember vásárolta meg a Centrál Irodaházat, egyben a Centrál Kávéházat. A felújítás után 2000-ben nyitott újra. 2018. augusztus 1-től a Centrál kávéház üzemeltetése a török Özyer Csoporthoz került.

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.