TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. október 28. 09:13
MTI

A vártnál jóval kisebb lett a HSBC negyedéves nyeresége, az amerikai-kínai kereskedelmi háborúskodás és a Brexit miatt.

A HSBC adózás előtt profitja elemzők által vártnál jelentősen csökkent az idei harmadik negyedévben elsősorban amiatt, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi viszály, valamint a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság hatására romlott az üzleti hangulat a legfontosabb piacain, Ázsiában és Nagy-Britanniában.

Európa legnagyobb bankja hétfőn azt közölte, hogy az adózás előtti nyeresége 18 százalékkal, 4,8 milliárd dollárra süllyedt a szeptember végével zárult három hónapban az egy évvel korábbi 5,9 milliárd dollárról. Elemzők kevésbé romló eredményre, 5,3 milliárd dollárra számítottak.

Az ázsiai piacon a HSBC adózás előtti nyeresége 4 százalékkal, 4,7 milliárd dollárra emelkedett, a térségben keletkezik a bank teljes profitjának mintegy 80 százaléka.

A bank bevétele 3 százalékkal, 13,4 milliárd dollárra zsugorodott elsősorban az ügyfelek számának csökkenése miatt. A londoni és a hongkongi tőzsdén is jegyzett bank tőkemegfelelési rátája, az úgynevezett Tier 1 mutató szeptember végén 14,3 százalék volt, megegyezett a negyedévvel korábbival.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.