<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A vártnál jóval kisebb lett a HSBC negyedéves nyeresége, az amerikai-kínai kereskedelmi háborúskodás és a Brexit miatt.

A HSBC adózás előtt profitja elemzők által vártnál jelentősen csökkent az idei harmadik negyedévben elsősorban amiatt, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi viszály, valamint a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság hatására romlott az üzleti hangulat a legfontosabb piacain, Ázsiában és Nagy-Britanniában.

Európa legnagyobb bankja hétfőn azt közölte, hogy az adózás előtti nyeresége 18 százalékkal, 4,8 milliárd dollárra süllyedt a szeptember végével zárult három hónapban az egy évvel korábbi 5,9 milliárd dollárról. Elemzők kevésbé romló eredményre, 5,3 milliárd dollárra számítottak.

Az ázsiai piacon a HSBC adózás előtti nyeresége 4 százalékkal, 4,7 milliárd dollárra emelkedett, a térségben keletkezik a bank teljes profitjának mintegy 80 százaléka.

A bank bevétele 3 százalékkal, 13,4 milliárd dollárra zsugorodott elsősorban az ügyfelek számának csökkenése miatt. A londoni és a hongkongi tőzsdén is jegyzett bank tőkemegfelelési rátája, az úgynevezett Tier 1 mutató szeptember végén 14,3 százalék volt, megegyezett a negyedévvel korábbival.