2p

A vártnál jóval kisebb lett a HSBC negyedéves nyeresége, az amerikai-kínai kereskedelmi háborúskodás és a Brexit miatt.

A HSBC adózás előtt profitja elemzők által vártnál jelentősen csökkent az idei harmadik negyedévben elsősorban amiatt, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi viszály, valamint a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság hatására romlott az üzleti hangulat a legfontosabb piacain, Ázsiában és Nagy-Britanniában.

Európa legnagyobb bankja hétfőn azt közölte, hogy az adózás előtti nyeresége 18 százalékkal, 4,8 milliárd dollárra süllyedt a szeptember végével zárult három hónapban az egy évvel korábbi 5,9 milliárd dollárról. Elemzők kevésbé romló eredményre, 5,3 milliárd dollárra számítottak.

Az ázsiai piacon a HSBC adózás előtti nyeresége 4 százalékkal, 4,7 milliárd dollárra emelkedett, a térségben keletkezik a bank teljes profitjának mintegy 80 százaléka.

A bank bevétele 3 százalékkal, 13,4 milliárd dollárra zsugorodott elsősorban az ügyfelek számának csökkenése miatt. A londoni és a hongkongi tőzsdén is jegyzett bank tőkemegfelelési rátája, az úgynevezett Tier 1 mutató szeptember végén 14,3 százalék volt, megegyezett a negyedévvel korábbival.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!