2019. október 28. 09:13
MTI

A vártnál jóval kisebb lett a HSBC negyedéves nyeresége, az amerikai-kínai kereskedelmi háborúskodás és a Brexit miatt.

A HSBC adózás előtt profitja elemzők által vártnál jelentősen csökkent az idei harmadik negyedévben elsősorban amiatt, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi viszály, valamint a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság hatására romlott az üzleti hangulat a legfontosabb piacain, Ázsiában és Nagy-Britanniában.

Európa legnagyobb bankja hétfőn azt közölte, hogy az adózás előtti nyeresége 18 százalékkal, 4,8 milliárd dollárra süllyedt a szeptember végével zárult három hónapban az egy évvel korábbi 5,9 milliárd dollárról. Elemzők kevésbé romló eredményre, 5,3 milliárd dollárra számítottak.

Az ázsiai piacon a HSBC adózás előtti nyeresége 4 százalékkal, 4,7 milliárd dollárra emelkedett, a térségben keletkezik a bank teljes profitjának mintegy 80 százaléka.

A bank bevétele 3 százalékkal, 13,4 milliárd dollárra zsugorodott elsősorban az ügyfelek számának csökkenése miatt. A londoni és a hongkongi tőzsdén is jegyzett bank tőkemegfelelési rátája, az úgynevezett Tier 1 mutató szeptember végén 14,3 százalék volt, megegyezett a negyedévvel korábbival.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.