2018. május 23. 19:45
MTI

Tavaly 2,5 milliárd forint volt, most 615 millió.

A CIG Pannónia csoport (a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., és a konszolidációba bevont társaságai) a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti adózott eredménye 615 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 2,5 milliárd forinttal - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

A közlemény kiemeli: 2017-ben a Pannónia Biztosítók akvizíciós hatása 3,183 milliárd forinttal javította a csoport eredményét, illetve az akkor még értékesítésre tartott eszközök 463 millió forinttal mérsékelték ezt. E hatásokat kiszűrve a 2017 első negyedéves eredmény 820 millió forintos növekedést mutatna.

A csoport teljes átfogó jövedelme 530 millió forint nyereség, az egy részvényre eső negyedéves nyereség pedig 8,8 forint volt 2018 első negyedévében.

A biztosítási díjbevétel 5,59 milliárd forintot tett ki az első negyedévben, az egy évvel korábbi 93 százalékát, vagyis majdnem elérte a tavalyit a beolvadás, a portfolióértékesítés és átstruktúrálás ellenére - jegyzik meg. Ágazati összetételben a nem-életbiztosítási szegmens 5 százalékos IFRS szerinti díjbevétel-növekedést mutat, ami kiemelkedő, tekintve, hogy a tavalyi első negyedéves adat még tartalmazta a Pannónia Általános Biztosító lakás-, KGFB- és társasház állományát, amit 2017. közepén, a beolvadáskor értékesítettek.

Az életbiztosítási szegmens IFRS szerinti díjbevételei a 2017-es díjbevétel 85 százalékát érték el, a csökkenést az eseti/egyszeri díjak jelentős csökkenése okozta, mivel e szerződések közül lényegesen több minősül befektetési szerződésnek az EU IFRS-ek alapján.

Az élet szegmensben az első negyedéves életbiztosítási új szerzés 765 millió forint volt, 12 százalékkal magasabb, mint 2017 hasonló időszakában. A nem-élet szegmensben a nettó állomány a negyedévben 106 millió forinttal bővült, szemben az egy évvel korábbi 241 millió forintos csökkenéssel.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. saját tőkéje a 2017. év végi 9 015 millió forintról 9 545 millió forintra növekedett, vagyis 6 százalékkal nőtt 2018-ban. A saját tőke változás a tárgyévi teljes átfogó jövedelem volt (530 millió forint).

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvény szerdán 466 forinton fejezte be a kereskedést, az elmúlt egy évben a legalacsonyabb ára 204, a legmagasabb 544 forint volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.